23948sdkhjf

Danske hovedroller i EU-projekt om energieffektiviseringer

Tre danske kommuner har deltaget i et EU-projekt, der skal hjælpe EU-landene med at effektivisere brugen af energi i offentlige bygninger.
Gennem de seneste to år har Fredericia Kommune sammen med Lolland og Kolding kommuner deltaget i projektet, SEC-Bench, skriver morgenavisen Jyllandsposten.

EU-projektet SEC-Bench er netop afsluttet med udviklingen af en model, som kan hjælpe landene med at effektivisere brugen af energi i offentlige bygninger.

Bygninger direkte sammenlignelige
- Resultatet vil fremover gøre det lettere at hente erfaring fra andre dele af Europa, for det smarte ved systemet er nemlig, at bygninger nu er direkte sammenlignelige på trods af store forskelle i landenes klima, byggestil og naturlige muligheder for alternative energikilder. Alle data tal bliver korrigeret for graddage, så har et land flere solskinstimer end andre, bliver dette korrigeret sådan, at alle data er sammenlignelige, siger ejendomschef Jan Hansen, Fredericia Kommune til avisen og fortsætter:

- Det drejede sig om at finde nogle nøgletal for energibesparende foranstaltninger - primært et lavere CO2-udslip. Løsningen blev en temmelig udbygget version af vores danske EMO-model (Energi Mærknings Ordning), fortæller Jan Hansen, der har været blandt de bærende kræfter i projektet.

Jan Hansen var i sidste måned i Bruxelles for at fremlægge resultaterne for EU-Kommissionen og andre interesserede.

Om SEC-Bench-modellen
Sustainable Energy Communities Benchmarking (SEC-Bench) startede i Bruxelles i november i 2007 og blev afsluttet i april 2010.

Deltagerne i projektet var fra Grækenland, Slovenien, Polen, Bulgarien, Portugal, Italien, Norge og Danmark (Fredericia, Kolding og Lolland).

SEC-Bench-modellen kan ved hjælp af nøgletal sammenligne el- og varmeforbruget på alle offentlige bygninger, placeret hvor som helst på Europakortet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078