23948sdkhjf

Vattenfall nedskriver med milliarder i Danmark

Dårlige markedsforhold har fået Vattenfall til at nedskrive værdien af fem af sine danske kraftværker med 2,5 mia. kr.
På grund af finanskrisen er der mindre blus på kedlerne på fem af Vattenfalls danske kraftværker. Derfor nedskriver energikæmpen nu værdien af kraftværkerne med 2,5 mia. kr., skriver dagbladet Børsen.

Nedskrivningen medfører et driftstab på 2,6 mia kr af den 4,4 mia. store omsætning i 2009.

- Vi har set et fald i elforbruget som følge af finanskrisen. Hvornår den danske produktion er tilbage på sporet, aner vi ikke noget om, men vi ser i hvert fald ikke en stigning til niveauet i 2007, siger adm. direktør Per Ebert fra Vattenfalls danske selskab til avisen.

Værdiforringelsestest af anlægsaktiver
I 2009 faldt elforbruget i Danmark med omkring 8%, hvilket i høj grad påvirkede selskabets elregnskab. Derudover har ændrede markedsforhold og nye principper for afregning af CO2-kvoter medført stigende omkostninger, fortæller direktøren.

Det har derfor været nødvendigt at gennemføre en værdiforringelsestest af koncernens anlægsaktiver og resultatet af denne har således ført til milliardnedskrivningen.

- Vores forventninger har ændret sig på den måde, at vi har fået en anden opfattelse af, hvordan priserne udvikler sig, siger Per Ebert.

Direktøren forventer, at stigende elpriser vil medføre et positivt resultat i 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063