23948sdkhjf

Mølleleverandører skal presses på prisen

Energiselskabet Dong Energy vil sænke priserne på havmøller med 30 %. Det skal ske via omfattende rammeaftaler med vindmøllefabrikkerne.
Adm. direktør i Dong Energy Niels Bergh-Hansen vil fremover indgå omfattende rammeaftaler med vindmøllefabrikkerne. Det skal være med til at sænke prisen på havmøller med 30%, skriver dagbladet Børsen.

Jagter aftaler på havvind
- Vi har indgået en stor rammeaftale med Siemens Wind Power om leverance af over 500 vindmøller. Den har bragt priserne ned på vindmøller, og derfor indleder vi nu jagten på tilsvarende store rammeaftaler på de øvrige dele af havvindmølleentrepriserne, siger Niels Bergh-Hansen til Børsen.

Han fortæller til avisen, at man i første omgang vil gå efter aftaler på vindmøllefundamenterne og dernæst efter aftaler om de kabler, der transmitterer strømmen ind til land. Han understreger, at der skal laves aftaler med både danske og udenlandske leverandører.

Årsagen til at fokus er landet på fundamenter og kabler er, at disse udgør 35% af den samlede pris for en havvindmølle.

Ambitiøst 30 procents-mål
Selskabets sparemål er yderst ambitiøst.

I dag betaler man godt 20-25 mio. kr. pr. megawatt en havvindmølle kan producere. Den pris vil Niels Bergh-Hansen nedbringe med 30%.

Og i sin jagt på besparelser har energigiganten erklæret, at man er klar til at se på vindmøller fra andre producenter end den foretrukne leverandør Siemens Wind Power.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109