23948sdkhjf

Dansk Energi bakker op om eftersyn af frit elmarked

Dansk Energi bidrager gerne til klima- og energiminister Lykke Friis ønske, om at efterse lovgivningen bag liberaliseringen af elmarkedet.
Dansk Energi bidrager gerne til klima- og energiminister Lykke Friis ønske, om at efterse lovgivningen bag liberaliseringen af elmarkedet. Det sker efter offentliggørelsen af en uvildig analyse fra EA Energianalyse, der viser, at små kunders elpriser er steget siden liberaliseringen.

Administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, bakker op om klima- og energiminister, Lykke Friis ønske om et gennemsyn af lovgivningen bag liberaliseringen af elmarkedet:

- Lad os få alle kortene på bordet og efterset lovgivningen, så vi kan få syn for sagen. Vi har en klar opfattelse af, at liberaliseringen til nu har været en succes, men at der selvfølgelig er plads til forbedringer. Vi bakker derfor konstruktivt op om et gennemsyn af lovgivningen, så vi i fællesskab kan medvirke til at skabe de bedste rammer for et liberaliseret marked, hvor konkurrencen er i højsædet. På sigt vil dette komme forbrugerne til gode.

Den netop frigivne analyse fra EA Energianalyse peger bl.a. på, at forsyningspligtreguleringen er en af forhindringerne for, at de små kunder kan nyde godt af et frit elmarked. Dansk Energi medvirker gerne til at se på, om konkurrencen på detailmarkedet for små kunder kan skærpes, også hvis dette betyder, at man fjerner forsyningspligten.

- Fjernelsen af forsyningspligten kan bane vejen for et konkurrencedygtigt dansk elmarked, hvor forbrugerne kan handle ud fra, hvor strømmen er billig. Men det kræver den nødvendige politiske opbakning. Samtidig skal man huske på, at selvom man fjerner forsyningspligten vil denne ændring ikke blive faset direkte ind i systemet med det samme. Det vil betyde en periode med stigende priser for forbrugerne, før man for alvor vil se fordelene i et konkurrencedygtigt dansk elmarked, siger Lars Aagaard.

Læs mere om undersøgelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078