23948sdkhjf

Vattenfall-investering i biomasse på vej

Energigiganten Vattenfall overvejer kraftigt at omlægge en række af sine danske kraftværker til biomasse. Samtidig offentliggør selskabet købet af et biomasseforetagende i Liberia.
Direktør Per Ebert fra Vattenfalls danske selskab kunne tidligere på ugen fortælle til dagbladet Børsen, at man nedskriver værdien af sine danske kraftværker med milliarder. Samtidig løftede han dog sløret for en mulig investering i de danske kraftværker. Man planlægger nemlig at omlægge til biomasse, skriver avisen.

- Vi er i dybe overvejelser om at omlægge andre kraftværker til biomasse. Hvilke kraftværker og rammevilkårene for det er vi i dialog med politikerne om. Vi føler, at drøftelserne går i den rigtige retning, for politikerne er meget interesserede i biomasse, siger Per Ebert.

Han har dog ikke ønsket at sætte tal på den Vattenfallske investering, der er blevet væsentligt forsinket på grund af krisen.

Opkøb i Liberia
Vattenfall og det statslige finansieringsinstitut Swedfund har netop opkøbt 30% af Buchanan Renewables Fuel i Liberia.

Vattenfall har betalt 20 mio. sek. for 20% af aktierne i selskabet, der producerer biomasse af gummitræer.

Vattenfall driver i dag Amagerværket, det kulfyrede værk Nordjyllandsværket og to mindre, naturgasfyrede værker i henholdsvis Hillerød og Helsingør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125