23948sdkhjf

Avis: Regeringen opgiver børsnotering af Dong

Regeringen har nu helt aflyst børsnoteringen af Dong, selvom det officielt hedder sig, at den er udskudt. Venstre afviser påstanden.
Ifølge dagbladet Børsen er børsnoteringen af Dong Energy nu endegyldigt lagt i graven. Regeringen holder dog fast i, at børsnoteringen er udskudt på grund af ugunstige markedsvilkår.

- Officielt er børsnoteringen kun udskudt, men realpolitisk er den lagt helt død. En børsnotering kommer ikke til at ske, siger en højtplaceret kilde til dagbladet Børsen.

Årsagen til, at regeringen ikke melder ud, at børsnoteringen er lagt død, skyldes en politisk aftale med en række partier i Folketinget om helt eller delvist at sælge Dong. Ved officielt at lægge børsnoteringen på hylden, vil regeringen således bryde den aftale.

Venstre afviser rygterne
I går holdt både kontorchef i Finansministeriet Peter Brixen og Finansminister Claus Hjort Frederiksen fast i, at børsnoteringen bremses på grund af usikkerheden på finansmarkederne.

I dag afviser også Venstres finansordfører Jakob Jensen rygterne om børsnoteringen. Også han understreger over for Ritzau, at salget af Dong kun er sat på stand-by på grund af uroen på de finansielle markeder, skriver TV2.

- Jeg vil ikke opgive at gå videre i forhold til en delvis privatisering af Dong, men det er klart, at vi ikke lægger det ud på helt kommercielle vilkår, fordi det er en vital del af den dansk infrastruktur, siger Jakob Jensen til Ritzau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11