23948sdkhjf

Så er er der bioethanol i den danske benzin

Fra juli vil alle benzinselskaber i Danmark blande 5 % bæredygtig bioethanol i benzinen. Det betyder, at CO2-udslippet reduceres med mere end 200.000 ton om året.
I juni 2009 vedtog Folketinget en lov om bæredygtige biobrændstoffer. Loven betyder, at alle benzinselskaber fra juli blander 5 % bioethanol i benzinen. Benzinen med 5 % bioethanol erstatter den nuværende benzin og er altså den nye standard for 92 og 95 oktan. Det skriver Energi- og olieforum i en meddelelse.

Et skridt på vejen
Klima- og energiminister Lykke Friis glæder sig over, at der nu kommer bioethanol i den danske benzin:

- Iblanding af bæredygtig bioethanol i benzinen er et vigtigt bidrag til at reducere transportens CO2-udledning og endnu et skridt på vejen til at formindske afhængigheden af fossile brændsler. Endelig hjælper loven om bæredygtige biobrændstoffer Danmark med at opfylde vores internationale klimaforpligtigelser.

Også glæde hos benzinselskaberne
Benzinselskaberne har hilst loven om bæredygtige biobrændstoffer velkommen og glæder sig over at kunne bidrage positivt til at nedbringe transportens udledning af CO2:

- Biobrændstoffer har den store fordel, at de gør noget ved bilernes CO2-udslip her og nu. Iblandingen af 5 % bioethanol i benzinen betyder, at CO2-udslippet i Danmark reduceres med mere end 200.000 ton om året, siger Peter Stigsgaard, direktør i benzinselskabernes brancheorganisation Energi- og olieforum.

Og det er kun begyndelsen. Til næste år vil benzinselskaberne komme 7 % biodiesel i al diesel.

- Vi ser en udvikling, hvor vi frem imod 2020 vil iblande mere og mere bioethanol og biodiesel i vores brændstoffer samtidig med, at de nye biler vil kunne køre længere og længere på literen. Og så begynder det for alvor at rykke i forhold til at nedbringe transportens CO2-udledninger, slutter Peter Stigsgaard.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065