23948sdkhjf

NRGi vil dække nettab med klima-el

NRGi har besluttet, at nettabet i elforsyningsnettet fremover skal dækkes 100 procent af vindmøllestrøm.
Når strøm suser af sted gennem ledninger, målere og transformerstationer går en del tabt. NRGi arbejder hele tiden på at reducere det tab, men der vil altid gå noget tabt, når man har så stort et forsyningsnet.

På nuværende tidspunkt ligger tabet på 3,75 procent, som i sig selv ikke lyder af så meget, men i 2010 bliver det til 82.000.000 kWh, og det er en stor post.

Klima-el skal dække tabet
Bestyrelsen i NRGi har truffet en beslutning om, at tabet fra 1. juli i år skal dækkes af klimael, det vil sige strøm fra nyopførte vindmøller. Det bliver 41.000.000 kWh i resten af 2010, og tabet er beregnet til 80.000.000 kWh i 2011.

− Det er en betydelig investering for NRGi at vælge, at tabet skal dækkes af klimael, men det er et af de naturlige tiltag for virksomheden, der hele tiden arbejder på at styrke den grønne profil, siger Søren Sørensen, administrerende direktør for NRGi.

Fælles deklaration for klima-el
Sammen med en række organisationer, blandt andet Økologisk Råd, Naturfredningsforeningen og Energistyrelsen, er der udarbejdet en fælles deklaration for, hvad klima-el egentlig dækker over.

En af kategorierne er strøm fra vedvarende energi-anlæg, der er højst to år gamle, og det er denne kategori, NRGi indkøber fra til dækning af nettabet. Det svarer til den samlede produktion fra 14 vindmøller med en kapacitet på 2 MW.

− NRGi er på den måde med til at give et løft til den vedvarende energi, og det er et vigtigt argument for os, siger Søren Sørensen.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097