23948sdkhjf

Dong frasælger vandkraft-aktiviteter

Dong Energy ønsker at koncentrere sig om andre grønne aktiviteter og frasælger derfor norske vandkraft-aktiviteter for milliarder.
Dong Energy har indgået en aftale om salg af sine ejerandele i de to nordnorske energiselskaber, Nordkraft og Salten Kraftsamband, til et selskab i Troms Kraft koncernen.

Salgssummen for Nordkraft udgør ca. 1,1 mia. kr. (ca. 1,2 mia. nkr.) og salgssummen for Salten Kraftsamband udgør ca. 0,9 mia.kr. (ca. 1,0 mia. nkr.).

Dong Energy ejer 33,33 procent af aktierne i Nordkraft og ejer 23,7 procent af aktierne i Salten Kraftsamband.

Flytter fokus fra vandkraft
Salget af de to selskaber er en konsekvens af, at Dong Energy har valgt at fokusere på etablering og drift af andre former for vedvarende energiproduktion.

- Med de gældende regler i Norge er det vanskeligt for Dong Energy at udvikle vores eksisterende vandaktiver i Norge. Derfor har vi valgt at sælge disse, så vi kan koncentrere os om vore andre grønne aktiviteter, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Salget forventes gennemført i efteråret 2010, idet det blandt andet er betinget af godkendelse fra Olie- og Energidepartementet i Norge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143