23948sdkhjf

Ny teknologi skærer op til 15% af elforbruget

Tests fra Teknologisk Institut viser, at en optimering af spændingsniveauet kan reducere elforbruget markant inden for bl.a. kontor, industri og detailhandel.
I Danmark opererer vi med meget høje spændinger på elnettet, og det giver et stort og unødvendigt energispild ved brug af alt fra pc’er og lyskilder til store industrimaskiner. Ifølge de nye tests fra Teknologisk Institut kan dette spild dog nemt minimeres ved at installere den spændingsoptimerende enhed powerPerfector mellem målerskab og fordelingstavle.

powerPerfector optimerer spændingsniveauet i forhold til det reelle behov, og vil i gennemsnit kunne reducere elforbruget med 8-10% i fx kontorbygninger, supermarkeder og industrivirksomheder.

Store forventninger til powerPerfector
De netop offentliggjorte laboratorietests fra Teknologisk Institut blev præsenteret på en temadag for landets energirådgivningsselskaber, større virksomheder og kommuner den 14. juni:

- Efter vores vurdering kan powerPerfector betegnes som et meget lovende produkt på markedet, hvad angår energi- og CO2-besparelser, fortæller J.C. Sørensen fra Teknologisk Institut, divisionen for Energi og klima.

- Vi har indtil videre kun målt på effekten i forhold til enkeltstående apparater, og det har givet nogle meget lovende resultater – ikke mindst inden for belysning, hvor reduktionen i elforbruget var helt op til 15%.

Kommunerne går forrest
Lanceringen af powerPerfector er blevet mødt med stor interesse i Danmark, hvor både kommuner og virksomheder ser et stort potentiale i teknologien.

Brøndby og Gentofte er nogle af de kommuner, som allerede har høstet gode resultater med powerPerfector på bl.a. skoler, plejehjem, biblioteker og sundhedscentre. På Gentofte Hovedbibliotek har man fx opnået en reduktion af elforbruget på 8%, svarende til en besparelse på 45.000 kWh/år.

Mere end 10 anlæg i drift i Danmark
Siden introduktionen af powerPerfector i Danmark er der solgt mere end 10 anlæg til primært offentlige institutioner, og store kommuner som Århus og Odense er i fuld gang med forberedende undersøgelser. Med en tilbagebetalingstid på bare 24 – 60 måneder, en levetid på 30 år eller mere og ingen vedligeholdelsesomkostninger er der næppe tvivl om, at produktet i løbet af kort tid også vil nå ud til mange større virksomheder, ikke mindst de ISO 14001-certificerede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109