23948sdkhjf

Dongs grønne satsninger koster

En omlægning til en grønnere produktion er en dyr affære. Det har Dong Energy måtte snade. Nettogælden lyder i dag på 27 mia. kr. og den vil vokse yderligere i de kommende år.
Det har indtil videre kostet Dong Energy millioner af kroner at blive et grønt selskab. Målet er, at fossile brændstoffer kun må stå for 15% af energiproduktionen, men vejen dertil er brolagt med omkostninger, skriver dagbladet Børsen.

I 2009-regnskabet lød den samlede nettogæld på 27 mia. kr. i forhold til en omsætning på 49 mia. kr. Det er tal, der blot vil stige i de kommende år.

- Nettogælden vil være stigende i årene frem i takt med den store omlægning af selskabet, som foregår nu. Men vi tjener også mere, i takt med at vi investerer i stadig flere nye aktiviteter, siger Morten Hultberg Buchgreitz, direktør for investor relations (IR) hos Dong.

En investeringstung strategi
Dong Energy har netop optaget et lån på 2,2 mia. kr. for at kunne opstille vindmølleparken London Array.

Samtidig står man i de kommende år over for millionudgifter, da målet om at opnå en energiproduktion baseret på 15% fossile brændsler og 85% på vedvarende energi, kun kan nås gennem massive investeringer i udfasning af kulkraft, etablering af vindmølleparker og gaskraftværker, omlægning til biomasse på eksisterende kraftværker m.m.

- Derfor vil gælden blive ved med at stige, fordi strategien er meget investeringstung, siger chefen for IR til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11