23948sdkhjf

De løb med energien

Energi er efterhånden blevet et dagligdagsbegreb, som vi alle kender til. Nu er energi blevet så eftertragtet en vare at enkelte af os vil gøre sig til tyv for det.
I løbet af årets første måneder har medierne berettet stolpe op og stolpe ned om indbrud og tyverier af alt lige fra biler til skrot og fladskærme.

Som på alle andre områder vinder energien også her indpas. En del mennesker har nemlig været villige til at gøre sig til tyv for lys i lampen eller varme i radiatoren.

Dømt for strøm-tyveri
Ud over at blive dømt for at dyrke skunk i et lejet sommerhus i Lejre, så blev en 29-årig mand fra Fyn tilbage i marts også sigtet for strøm-tyveri. Et skunklaboratorium kræver nemlig en del strøm, og derfor havde den 29-årige fiflet med elmåleren.

7500 liter fyringsolie forsvandt i ly af mørket
Kværkeby Skole og børnehave blev i marts-måned udsat for et noget usædvanligt tyveri. 7500 liter fyringsolie forsvandt fra skolen i nattens mulm og mørke. Og tyvene havde været godt udstyrede. De havde selv medbragt en stor tankbil, strøm, pumpe, sugeslange og skærebrænder.

Tyveriet af olien og de afledte skader på påfyldningsbrønden løb op i en værdi af 65.000 kr.

Solfanger forsvandt som dug for solen
Også Kystdirektoratets målestation ved Ness i det vestjyske har været udsat for tyveri. Her var det en 40X40 cm stor solfanger, der forsvandt.

Solfangeren forsyner målestationen med strøm.

Gratis varme i Brovst
En 30-årig mand fra Brovst er i foråret blevet idømt en bøde på 1.500 kr. for tyveri af fjernvarme. Han havde brudt plomberingen på fjernvarmemåleren i sit hjem og dermed varmet sig med ”lånt” varme i godt en måned. Brovst Fjernvarme har anslået værdien af den stjålne varme til at ligge i omegnen af 1.175 kr.

Ikke kun danskerne
Det har dog ikke kun været i Danmark, at folk vil ty til ulovligheder for lidt gratis strøm. Tysk politi sigtede tilbage i april måned en 36-årig tysk mand for tyveri af strøm ved hjælp af en kødkrog.

Elselskabet, hvor manden var kunde, havde på grund af ubetalte regninger, slukket for strømmen hjemme hos den 36-årige. Derfor kastede han en kødkrog påsat et kabel op på højspændingsledningen for på den måde at tappe strøm.

Den 36-årige skal prise sig lykkelig for at være i live, da udåden kunne have slået ham ihjel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079