23948sdkhjf

Danskere vilde med varmepumper

Tilfredsheden blandt de danskere, der har installeret en varmepumpe i deres bolig er stor, viser en undersøgelse. Varmepumper er enkle at betjene, og giver de ønskede besparelser, lyder det.
Tilfredsheden blandt de danskere, der har installeret en varmepumpe i deres bolig er stor. Varmepumper er enkle at betjene, og giver de ønskede besparelser, er svaret. Det viser en ny analyse udarbejdet af Energistyrelsen foretaget blandt 400 varmepumpeejere. Dansk Energi ser meget positivt på de nye tal.

Ikke en overraskende konklusion
Varmepumpen vinder mere og mere indpas i danske boliger. En ny analyse fra Energistyrelsen viser, at hele 98 pct. af de adspurgte er tilfredse med deres varmepumpe, installationen af den og ikke mindst besparelsen ved at have en varmepumpe. Knap ni ud af ti af de adspurgte svarer desuden, at anlægget er meget enkel at betjene. Dansk Energi, hvis medlemsvirksomheder rådgiver om og sælger varmepumper, er ikke overraskede over den positive modtagelse af varmepumper.

- Energistyrelsens rapport viser med al tydelighed, hvorfor en varmepumpe er et reelt alternativ, når man som boligejer står og skal skifte sit gamle oliefyr ud. Varmepumpen giver den nødvendige besparelse i husholdningen og er enkel at gå til, siger Richard Schalburg, konsulent i Dansk Energi.

Rette rådgivning er vigtig
Analysen viser, at 64 pct. af de adspurgte også har sparet det på energiregningen, de havde forventet. Samtidig er 88 pct. af de adspurgte overordnet er tilfredse med den type varmepumpe, som de har valgt til deres bolig. Og netop det at finde den rette rådgivning på området er vigtig, fremhæver Dansk Energi.

- En så stor økonomisk og langsigtet beslutning, som at skifte sit gamle oliefyr ud med en varmepumpe, kræver den rette rådgivning, og at man som familie tager sig tid til at undersøge, hvilke muligheder, man har på området. I dag får de fleste kendskab til varmepumper via installatører, internettet eller venner og bekendte, men kendskabet til varmepumper i befolkningen er fortsat for lille. For at flere danskere får øjnene op for mulighederne i en varmepumpe, vurderer vi, at der er behov for flere demonstrationsprojekter rundt om i landet, siger Richard Schalburg.

Der er i dag cirka 20.000 – 40.000 installerede jordvarme- eller luft til vand-varmepumpeanlæg i Danmark. Mere information om varmepumper og rådgivning kan fås hos det lokale elselskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096