23948sdkhjf

Dong fordobler resultatet i første halvår

Dong Energy har i førstehalvår af 2010 fordoblet resultatet efter skat mens omsætningen er faldet. Især produktion fra vedvarende energikilder har bidraget positivt til indtjeningen.
Bestyrelsen for Dong Energy A/S har i dag godkendt halvårsrapporten for 1. halvår 2010.

1. halvår 2010 kontra 1. halvår 2009
Omsætningen faldt med 1.088 mio. kr. til 27.691 mio. kr. som følge af lavere gassalgspriser, mens de høje elpriser i Danmark i 1. kvartal og højere oliepriser havde en positiv effekt. Elproduktion fra nye vindmølleparker bidrog positivt

EBITDA steg med 2.853 mio. kr. til 7.619 mio. kr. som følge af, at 1. halvår 2009 var påvirket af negative tidsforskydningseffekter relateret til de kraftige udsving i markedspriserne på olie, gas og kul. Derudover har der været højere produktion fra vedvarende energikilder i 1. halvår 2010

Resultat efter skat blev fordoblet til 2.950 mio. kr.

Positiv udvikling og milliardinvesteringer
Der blev investeret for 5,9 mia. kr. i nye aktiviteter og eksisterende anlæg, herunder i vindmølleparker, gasfyrede kraftværksprojekter i Storbritannien og Holland samt i gas- og oliefelter.

- Første halvår har vist en positiv udvikling for Dong Energy. Den kolde vinter og idriftsættelse af nye vindmølleparker bidrog positivt til indtjeningen. Samtidig fortsætter vi i hastigt tempo omlægningen til en mere grøn energiproduktion, siger koncernchef Anders Eldrup.

Forventninger til 2010
EBITDA for 2010 forventes fortsat at blive væsentligt bedre end i 2009, svarende til udmeldingen i årsrapporten. EBITDA i 2. halvår forventes ligeledes fortsat at være betydeligt lavere end i 1. halvår, der var positivt påvirket af den kolde og tørre vinter, der førte til forøget salg af gas samt høje elpriser og højt dækningsbidrag fra den termiske elproduktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127