23948sdkhjf

Industrien trækker elforbruget op

Nye tal viser, at elforbruget langsomt er på vej op igen efter flere kvartaler med negativ vækst både i industrien og i boligerne.
For andet kvartal i træk er væksten i elforbruget svagt positiv i forhold til samme periode sidste år, og det er industrien, som trækker forbruget op.

- Det er industrien som er den store drivkraft bag opsvinget, som vi ser i dette kvartal. Det tyder således på, at der er mere gang i produktionsmaskinerne igen rundt omkring i landet i forhold til sidste år, siger Henrik Hornum, økonom i Dansk Energi.

Østdanmark trækker op
Det er specielt i Østdanmark, at industrien oplever fremgang, her er væksten fra andet kvartal 2009 og til andet kvartal i år på 3,7 procent, mens den i Vestdanmark ’kun’ er på 2,7 procent.

- Ganske vist fik det koldere vejr i foråret boligejerne til at skrue op for varmen og være mere inde end ellers. Men når væksten i elforbruget korrigeres for vejforholdenes indvirkning er der således et faktisk fald på 0,9 procent, siger Henrik Hornum.

Elforbrugspanelerne måles fast hvert kvartal, og er en stikprøve på danskernes elforbrug. Rapporten udarbejdes som et samarbejde mellem Energinet.dk og Dansk Energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095