23948sdkhjf

NRGi optimistiske trods nedgang i første halvår

Hos energiselskabet NRGi er man optimistiske og har en positiv forventning til 2010 trods nedgang i både omsætning og resultat i første halvår af 2010.
Første halvår 2010 bød på et fald i både omsætning og resultat før skat i forhold til samme periode sidste år.

Nedgang i omsætning og resultat
Omsætningen i første halvår 2010 endte på 845 mio. kr. – en nedgang på 142 mio. kr. set i forhold til samme periode sidste år. Resultatet skal dog ses i lyset af den generelle afmatning i markedet samt et nervøst kapitalmarked.

Resultatet før skat var i første halvår 15 mio. kr. sammenlignet med et resultat før skat på 120 mio. kr. i samme peridoe i 2009.. Resulatet er påvirket af den økonomiske udvikling og markedet generelt. De finansielle investeringer er påvirket negativt af et faldende og meget svingende aktiemarked.

Forventninger til 2010
- Første halvår i 2010 har ikke levet op til forventningerne, men en positiv udvikling i ordrebeholdningen betyder en positiv forventning til at den stigende optimisme blandt forbrugerne også afspejler sig i aktiviteten og indtjeningen hos vores forretningsenheder, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Forventningerne til årets resultat før skat udgør i størrelsesorden 150-200 MDKK, hvor der knytter sig en betydende usikkerhed i forhold til kapitalmarkedets udvikling.

Øger sit klima-fokus
NRGi har i den seneste tid arbejdet aktivt med tilkøb af yderligere kompetencer og aktiviteter, herunder opkøb af elinstallationsvirksomheden Agerkilde og i indeværende måned den svenske byrumsinventarvirksomhed Centra Component samt en fusion med Bolius’ afdeling for tilstandsrapporter.

- I løbet af første halvår af 2010 har vi arbejdet hen imod et tydeligere klimafokus og handlinger i relation til vores virksomhed. En proces som allerede nu er ved at bære frugt. Vores miljørigtige produkter er klar og efterspørgslen er stigende, siger Søren Egge Rasmussen, bestyrelsesformand i NRGi.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078