23948sdkhjf

Nu kan vindmøllestrøm lagres i naturgasnettet

Tyske forskere har netop bevist, at vindmøllestrøm nu kan lagres i naturgasnettet. Nu planlægges et fuldskalaanlæg til idriftsættelse i 2012.
Tyske forskere ved Center for Solenergi og Brintforskning i Baden-Württemberg og Fraunhofers Institut for vindenergi og energisystemer planlægger at have et fuldskalaanlæg til lagring af vindmøllestrøm i naturgasnettet klar i 2012. Det skriver Ingeniøren.

Ny proces til lagring af strømmen
Ved at kombinere elektrolyse og metanproduktion kan forskerne nu bevise, at der findes en anden effektiv måde at lagre vindmøllestrøm på end i et pumpekraftværk, som i øjeblikket er den mest effektive måde at lagre vindmøllestrømmen på i Tyskland.

På et demonstrationsanlæg i Stuttgart produceres brint ved hjælp af elektrolyse, hvorefter der skabes metan ved at lade brinten gå gennem en kemisk proces. I denne proces reagerer brinten med CO2. Resultatet heraf er ren metan, der er hovedbestanddelen i almindelig naturgas.

Naturgasnettet har kæmpe kapacitet
I Tyskland har det samlede naturgasnet en lagerkapacitet på mere end 200 TWh, hvilket giver mere end rigelig plads til konverteret vindmøllestrøm. Elsystemet i Tyskland har til sammenligning kun en lagerkapacitet på 0,04 TWh.

Projektleder for ZSW, Dr. Michael Specht, fortæller, at konverteringstabet i forbindelse med processen ligger på 40%. De resterende 60% sendes således ud som naturgas.

- Efter vores mening, er det langt bedre, end et fuldstændig tab, siger han.

Samarbejde om fuldskalaanlæg
De tyske forskere har netop indgået et samarbejde med det østrigske selskab Solar Fuel Technology.

Parterne forventer med at have en fuldskalaanlæg med en effekt på 10 MW klar i starten af 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113