23948sdkhjf

1000 dage uden arbejdsulykker

Vattenfall kunne i sidste uge fejre jubilæum på Køge Biopillefabrik. Fabrikken har produceret biopiller i 1000 dage i træk uden én eneste arbejdsulykke med fravær.
Køge Biopillefabrik er ikke en ufarlig arbejdsplads. Der er nok at se til for såvel sikkerhedsfolkene som deres kolleger: Dagligt triller 25-30 store lastvogne med hver 24 halmballer på hver 500 kg ind på anlægget.

En kæmpe kran bringer halmballerne fra lastvognstogene over i lagerhallen, hvorfra de bliver fodret ind i produktionsprocessen og bliver omdannet til 100.000 tons biopiller på årsbasis. Dertil kommer den glohede damp som under højt tryk strømmer igennem fabrikkens rørsystem for bl.a. at tørre biopillerne.

Sikkerhed skal være en livsstil
- Der er stor opbakning til sikkerhedsarbejdet fra de to sikkerhedsrepræsentanter, som er gode rollemodeller og er med til at bære en sikkerhedskultur frem, siger Niels Ravn Pedersen, afdelingschef på Køge Biopillefabrik.

Han pointerer, at det for alle medarbejdere på anlægget i Køge er en ”livsstil”, at det skal være en pæn, ren og ryddelig arbejdsplads. Og det bidrager til at øge sikkerheden og forbedre sikkerhedskulturen, at der ikke ligger ting og flyder på anlægget.

Vigtig brik i Vattenfalls miljøstrategi
Køge Biopillefabrik leverer biopiller med pram fra Køge til Amagerværket i København. I begyndelsen af 2010 indviede Vattenfall på Amagerværket en helt nyrenoveret blok 1, der tidligere brændte kul, men nu primært fyrer med biomasse.

Blok 1 på Amagerværket vil bruge 400.000 tons biopiller på årsbasis, som erstatter, hvad der svarer til 265.000 tons kul og fjerner en CO2-udledning på 630.000 tons. Heraf kommer de 100.000 tons fra Køge Biopillefabrik, mens resten - hovedsageligt træpiller - indkøbes på verdensmarkedet.

Amagerværket leverer biomassebaseret elektricitet til det nordiske elnet og varme til København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094