23948sdkhjf

Vindmølleindustrien: Fortsat stor opbakning til vindmøller på land

Selvom Dong Energys intersse i onshore-vindparker er faldende, så er der stadig stor opbakning til vindmøller på land og aktitiveteten på området den største i 6 år.
Der har ikke været større aktivitet i udbygningen med vindmøller på land i de seneste 6 år end der er i dag og kommunerne planlægger for nye områder som aldrig før. Men der er intet nyt i, at Dong Energy foretrækker at investere i større projekter til havs frem for mindre projekter på land, skriver Vindmølleindustrien.

Dong: Intet nyt under solen
- Det er korrekt, at Dong Energy ingen konkrete planer har om opstilling af landmøller i Danmark, men der er intet nyt i, at vi investerer mere i offshore frem for mindre projekter på land. Dong Energy's portefølje af landmøller i Danmark har i dag en samlet kapacitet på 201 MW. Til sammenligning har havmølleparken Horns Rev 2's 91 møller en kapacitet på 209 MW. Det ændrer ikke på, at Dong Energy støtter op om en udbygning af vind på land, når en sådan udbygning sker i samarbejde med lokale myndigheder og befolkning, og vores arbejde med at etablere demonstrationssites i Frederikshavn og ved Kappel på Lolland fortsætter uændret, siger Louise Münter, pressechef i Dong Energy

Forventer at overgå 81 MW i 2010
I 2009 blev der installeret 81 MW på land, hvilket er mere end de foregående seks år - tilsammen. Branchen forventer at sidste års installation vil blive overgået i år, hvor der på nuværende tidspunkt allerede er installeret 58 MW på land.

- Det var meget tilfredsstillende at se det danske vindmøllemarked begyndte at blomstre igen sidste år. Når vi nu kan se, at udbygningen formentlig bliver endnu større i år, så har jeg svært ved at genkende, at de lokale protester skulle sætte en stopper for udbygningen med vindkraft på land. Når vi ikke har set en større udbygning de forudgående fem år, så skyldes snarere at det først var i 2008 vi med energiaftalen fik skabt klarhed om rammerne for vind. Der har ikke været en større udbygning de seneste 6 år, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

En omfattende undersøgelse foretaget af Megafon i 2009 viste, at 85 pct. af danskerne helt eller delvist mener der bør udbygges med vindkraft i Danmark - også i deres eget lokalområde. Kun 8 pct. var enten helt eller delvist uenige.

Kommunerne i front
I dag står der ca. 2750 MW på land. En rundringning rundt til kommunerne viste sidste år, at kommunerne allerede er meget langt i planlægningen af nye vindmøller land.

- Med de udbygningsplaner vi kan se, at kommunerne har planlagt for samt de svar vi får, når vi spørger lokalt, kan vi se at der fortsat er meget stor opbakning til at udbygge med vindmøller på land. I det omfang, der måtte være udfordringer lokalt skal de løses, da vindmøller på land er den hurtigste og billigste løsning, siger Asbjørn Bjerre adm. direktør i Danmark Vindmølleforening.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11