23948sdkhjf

CO2-fri varme mulig via udbygning af fjernvarmenettet

En ny rapport afslører, at CO2-fri varme i Danmark kan blive en realitet inden for ganske få år. En udbygning af fjernvarmenettet er dog nødvendig, lyder det fra energieksperter.
I løbet af 20 år vil det være muligt at levere CO2-fri varme til danskerne. Det konkluderer energieksperter fra Aalborg Universitet, Rambøll og Dansk Fjernvarme i rapporten Varmeplan Danmark 2010, der i dag præsenteres ved en konference på Christiansborg.

Naturgas og oliefyr på pension
I følge Varmeplan Danmark 2010 vil naturgas, oliefyr og elradiatorer være sendt på pension, når vi rammer 2030. I stedet vil biomasse, sol, vind og varmt vand frr undergrunden være dominerende som varmekilder, skriver Berlingske Tidende.

En omstilling til de vedvarende kilder vil koste Danmark omkring 70 mia. kr. over ti år, men i følge energieksperterne vil investeringen allerede fra start generere overskud, blandt andet fordi den skaber flere tusinde arbejdspladser.

Massiv udbygning af fjernvarmen
Vejen til CO2-fri varme skal gå gennem en massiv udbygning af fjernvarmen, der allerede i dag står for størstedelen af varmeleverancerne til de danske bygninger.

En meget stor del af landets boliger, institutioner og virksomheder kan økonomisk fordelagtigt kobles på fjernvarmenettet, der så i stigende omfang skal distribuere varmt vand produceret på eksempelvis affald og træflis, skriver Dansk Fjernvarme.

- Fjernvarmeværkerne er ideelle buffere i et samlet energisystem. De kan lagre det varme vand, når der er overflod af energiproduktion fra sol og vind, og de kan sende det varme vand ud i bygningerne, når det ikke blæser, og solen er bag skyer, siger direktør i Dansk Fjernvarme Jørgen Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188