23948sdkhjf

Ny forbindelse giver Østdanmark billigere strøm

Erfaringerne efter den første måned med forbindelsen over Storebælt viser, at familier i Østdanmark i snit står til at spare omkring 100 kroner om året på elregningen.
Den nye elektriske storebæltsforbindelse viser sig at have den ønskede effekt.

- Prisen på Sjælland (og Lolland-Falster, red.) har traditionelt været højere. Når man så får en forbindelse, så får vi udlignet forskellen til Jylland og Fyn, siger Torben Glar Nielsen til DR Nyheder. Han er divisionsdirektør i Energinet.dk, som på vegne af staten ejer og driver det elektriske forsyningsnet.

Rammer ikke jyderne
Regner man det private og erhvervslivets strømforbrug sammen, står Sjælland og Lolland-Falster i alt til at spare 150-200 millioner kroner om året, vurderer Energinet.dk.

Lavere elpriser kommer stort set ikke til at ramme jyderne og fynboerne. For Vestdanmark deler strøm med både Tyskland og Norge.

- Det betyder, at det meget store marked mærker ikke ret meget, at Sjælland kommer med. Basalt set, så henter vi i virkeligheden også fortjenesten fra vores nabolande, siger Torben Glar Nielsen fra Energinet.dk til DR Nyheder.

Enkelte undtagelser
Elprisen vil dog stadig af og til være højere på Sjælland. Det sker i de tilfælde, hvor Storebæltsforbindelsen udnyttes fuldt ud, så Østdanmark ikke har adgang til mere strøm fra det tysk-norkse marked, forklarer Torben Glar Nielsen.

Den elektriske storebæltsforbindelse blev sat i drift den 26. august i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096