23948sdkhjf

Nord Stream rørlægningsfartøj når dansk farvand

Natten mellem mandag og tirsdag nåede rørlægningsfartøjet Castoro 6 dansk farvand, cirka 50 kilometer syd for Bornholm. I november kan bornholmerne se fartøjet.
Ud af den 1.220 kilometer lange Nord Stream gasrørledning går 137 kilometer af ruten gennem dansk farvand og den eksklusive danske økonomiske zone.

I november vil Castoro 6 være synlig fra Bornholms kyst, hvor fartøjet vil lægge gasrørledningen mindre end 10 kilometer fra kysten mellem Dueodde og Svaneke.

I oktober 2009 gav det danske Klima og Energiministerium Nord Stream tilladelse til at bygge den danske sektion af rørledningen. Siden da er det forberedende arbejde, der bl.a. omfatter undersøgelser af havbunden og udviklingen af et miljøovervågningsprogram, blevet udført.

Sikkerhedszonen lukket for trafik
Da rørlægningsfartøjet er forankret og ikke er i stand til at manøvrere frit, vil rørlægningsarbejdet og relaterede aktiviteter af sikkerhedsmæssige grunde kræve midlertidige navigationsrestriktioner for andre fartøjer i området. Alle sikkerhedsforanstaltninger i dansk farvand har været planlagt i tæt samarbejde med de danske søfartsmyndigheder.

Under rørlægningsarbejdet vil der være en sikkerhedszone med en radius på tre kilometer rundt om Castoro 6. Sikkerhedszonen vil være lukket for al anden trafik.

Miljøet bliver nøje overvåget
De potentielle indvirkninger af rørlægningsaktiviteterne bliver overvåget i overensstemmelse med de miljømæssige overvågningsprogrammer, som er blevet forberedt i samarbejde med de danske myndigheder.

Nord Streams byggeaktiviteter og den tilsvarende miljøovervågning gennemføres inden for rammerne af den danske tilladelses bestemmelser og den gældende lovgivning.

Nord Streams første gasrørledning er planlagt til at være færdiggjort i 2011. Konstruktionen af Nord Stream gasrørledningen følger fortsat tidsplanen. Over 500 kilometer af den første gasrørledning er allerede lagt i svenske, finske og russiske farvande. Konstruktionen af den anden gasrørledning vil starte i foråret 2011 og vil kunne tages i brug i 2012.

Når den er færdiggjort i 2012, vil Nord Stream rørledningen være 1.224 kilometer lang, bestå af 202.000 beton-coatede stålrør på 25 tons hver og vil transportere 55 milliarder kubikmeter gas om året til Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172