23948sdkhjf

Nye krav til elselskaberne giver lavere priser på el

De 93 selskaber, der driver det danske elnet, stilles overfor nye krav fra Energitilsynet, som skal sikre større effektivitet i sektoren
Kravene indebærer en indskrænkning af selskabernes indtægtsramme på 117 mio. kr. i 2011, svarende til svarende til to procent af en samlet indtægt på ca. syv mio. kr.

Kun otte af landets i alt 93 transformatorforeninger, regionale transmissionsselskaber og distributionsselskaber er så effektive, at de undgår at blive pålagt indtægtsreduktioner.

Manglende konkurrence bag krav
De nye krav til selskaberne skyldes, at de er uden konkurrence på elforsyningsområdet.

- Det er vigtigt, at landets elnet drives effektivt. Vores årlige sammenligning af elnetselselskaberne bidrager til, at de har øget fokus på både omkostninger og kvalitet. Det kommer forbrugere og virksomheder til gode i sidste ende, siger Vicedirektør ved Energitilsynets sekretariat, Finn Dehlbæk.

Forbrugerne oplever kun små prisfald
Udviklingen i elpriserne dæmpes af reduktionen i elselskabernes indtægtsramme. For forbrugerens er betydningen dog begrænset, da markedsprisen på el afgøres på den nordiske elbørs Nordpool. Samtidig vil prisen blive påvirket af øgede grønne afgifter prisen, og markedsprisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125