23948sdkhjf

Århus langt fremme med planer om at erstatte kul med biomasse

Overgangen til biomasse kan reducere Århus’ samlede CO2-udledning med 70 procent
Århus Kommune lancerer ved årsskiftet en klimavarmeplan for kommunens målsætning om at blive CO2-neutral i 2030. Første skridt vil være at gøre fjernvarmeforsyningen CO2-neutral indenfor en kort årrække. I disse bestræbelser spiller affaldsforbrænding i Lisbjerg og brugen af træpiller i stedet for kul i Studstrupværket en vigtig rolle.

Klimaministers plan populær
Kommunens ambitiøse målsætninger betyder, at der bliver taget godt imod klimaminister Lykke Friis’ planer om at udfase brugen af kul i kraftværkerne i landets fem største byer.

- Jeg sætter stor pris på den handlekraft, som Lykke Friis udviser i denne sag. Det er et kvantespring frem for vores bestræbelser i Århus på at blive CO2-neutrale i 2030. Samtidig vil det bidrage til at gøre os mere uafhængige af udenlandske leverancer. I Århus har der længe været arbejdet med planerne om at gøre os uafhængig af kul, og vi er parate til at gøre endnu mere, siger Rådmand for Teknik og Miljø i Århus, Laura Hay.

Omlægning og udvikling
Ud over en omlægning af den eksisterende produktion omfatter planen også øget brug af vedvarende energi som vindkraft og solenergi, og ikke mindst etablering af et halmfyret kraftvarmeværk ved 2015. Det nye kraftvarmeværk skal forsynes af lokale leverandører, det oplyser Århus Kommune.

- Vi ønsker at give vores fjervarmekunder en sikker og CO2-neutral forsyning til fortsat lave priser. Derfor skal vi have flere forsyningskilder til vores fjernvarme – herunder bl.a. den lokale halm - men vi skal især stile mod teknologier, der kan udnytte vindmølleel til også at kunne anvendes i fjernvarmeforsyningen. Det er ikke nok i længden at bygge en af landets største forsyninger på teknologier, der er kendt i dag. Århus skal i fremtiden have teknologier til vedvarende energikilder, som også er en del af vores ambitiøse klimavarmeplan, slutter Laura Hay.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11