23948sdkhjf

Nyt nordisk program støtter bæredygtige energisystemer

Nordisk Energiforskning søsætter program med støttekroner til energiløsning der integrerer vedvarende energi med klimavenlig transport samt net og marked
Programmet stiller 92 mio. kr. til rådighed og har ansøgningsfrist d. 16. december. Interesserede kan høre mere på et informationsmøde i Stockholm d. 8. november.

Midler kan tildeles til enten forskningsprojekter, der kun omfatter universiteter og andre forskningsinstitutioner, eller industriprojekter, hvor virksomheder og forskningsinstitutioner arbejder sammen. For at have mulighed for at få del i støttekronerne skal projektet endvidere have deltagere fra mindst tre nordiske lande.

Nordisk satsning på energisamarbejde
Nordisk Energiforsknings program lanceres samtidig med, at de nordiske energiministres fremhæver behovet for at udvide og udvikle samarbejdet mellem de nordiske lande på energiområdet. Energiministrene ønsker i særlig grad at accelerere arbejde med at fremme energieffektivitet, vedvarende energi og grøn vækst.

Ministrene understregede samtidig behovet for at udbygge og harmonisere det nordiske elnet, så det kan håndtere den stigende mængde vedvarende energi der produceres i de nordiske lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094