23948sdkhjf

Galimatias: Det vil koste 100 millioner af spare 115 millioner

Fjernvarmeselskaber ryster på hovedet over nyt politisk forslag.

En ny politisk aftale skal gøre fjernvarmen 115 mio. kr. billigere for virksomheder og borgere frem mod 2020.

I følge en aftale, mellem den daværende Venstre-regering, Socialdemokratiet, De Radikale, SF og De Konservative fra sidste år, gøres det bedst ved at lade fjernvarmeselskaberne indsende en række nye data, som dokumentation for at effektiviseringen på de 115 mio. kr. bliver overholdt.

Det skriver Børsen. 

Men for fjernvarmeselskaberne er det det rene galimatias.

Regeringen har i første omgang vurderet at det vil koste 4,5 mio. kr. at skulle indlevere de nye data. Men ifølge Dong Energy, Dansk Energi og en række andre fjernvarmeselskaber vil det koste mere end 100 mio. kroner i nye it-systemer, konsulenter og bureaukrati at kunne indberette de nye data til Enegitilsynet.

- Det er helt vildt, at vi skal bruge mere end 100 mio. kr. på at lave et datagrundlag, der skal dokumentere, at vi har effektiviseret for 115 mio. kr., siger Lars Aagaard fra Dansk Energi. 

De nye data skal sikre at fjernvarmeselskabernes effektiviseringer nemmere kan sammenlignes med hinanden.

Dong Energys Thomas Dalsgaard og Dansk Energis Lars Aagaard har sammen med direktørerne for Hofor, Fjernvarme Fyn, Aalborg Energi Holding, Verdo samt Bornholms Energi og Forsyning klaget til energiminister Lars Christian Lilleholt (V).

I klagen nævnes misfortolkning af den politiske aftale, lovsjusk og at aftalen er klart i modstrid med regeringens byrdestop, men også at de ekstra udgifter fjernvarmeselskaberne får i forbindelse med indsendelsen af data, pålægges forbrugerne, da der kun er et sted for selskaberne at få dækket udgiften, og det er via varmeprisen.

Lars Christian Lilleholt understreger over for Børsen, at man ikke vil pålægge fjernvarmeselskaberne at indsende data, hvis udgiften ved det overstiger gevinsten.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063