23948sdkhjf

Solrød Biogas og Vestforbrænding sætter biogas og affald på skoleskemaet

Ud over at levere grøn energi til forbrugerne har Danmarks energiselskaber påtaget sig en helt ny rolle – nemlig formidlerrollen.

Det betyder at flere og flere energiselskaber udvikler materiale, oplevelser og hele undervisningsmiljøer rettet mod skoleelever.

Blandt disse finder man Solrød Biogas og Vestforbrænding.

Indvier PowerLab
Den 9. november indvier Vestforbrænding sit nye PowerLab. Her er målet at gøre de yngre generationer bevidste om, at affald er en ressource, som kan genanvendes og indgå i vores hverdag som grøn energi i form af el og varme.

- Med PowerLab løfter vi niveauet for formidling – denne gang med et interaktivt undervisningsmiljø, som retter sig direkte mod skolernes fællesfaglige naturfags-eksamen. Tilmed rummer det både elementer af underholdning og samfunds-perspektiv, siger Allan Laumann, chef for I/S Vestforbrændings formidlingscenter

I PowerLab sker det ved forskellige opstillinger og øvelser, hvor eleverne arbejder med affaldet og selv tager stilling til sortering og optimering for derefter at sætte en energiproduktion i gang. Efter øvelserne gennemfører eleverne et spil, hvor de skal styre sammenhængene mellem en by og dets forbrændingsanlæg. Kan man udnytte overskudsvarme? Og hvordan gør man det på den mest bæredygtige måde?

PowerLab er Vestforbrændings fjerde undervisningsmiljø. Tidligere har man etableret SkraldElev, Gl. Kontrolrum og WasteLab.

Digitalt skolemateriale
Også hos Solrød Biogas er man gået nye veje for at højne borgernes grønne bevidsthed og i særdeleshed at få de yngste borgere med på den grønne bølge.

Til et åbent hus-arrangement i weekenden var der både børnequiz og rundvisninger, men selskabet har også udviklet et nyt digitalt skolemateriale.

- Det er essentielt for vores fremtid og miljøet, at vores børn inspireres til en grønnere tankegang allerede fra skolealderen. Vi har allerede haft mange skoleklasser på besøg på anlægget, og jeg glæder mig til, at det digitale skolemateriale kan understøtte og højne oplevelsen for de videbegærlige skoleelever i og uden for Solrød Kommune, siger Kaj Holm Rasmussen, der er direktør hos Solrød Biogas.

Materialet er rettet mod udskolingen – dvs. 7, 8 og især 9. klasse. Eleverne på disse klassetrin skal gennemføre en række fællesfaglige forløb med udgangspunkt i en række fællesfaglige fokusområder, hvor naturfagene arbejder sammen. Undervisningsmaterialet fra Solrød Biogas understøtter fuldt ud de to fokusområder: ’Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget’ og ’Bæredygtig energiforsyning på lokalt og globalt plan’ samt dele af de andre fire fokusområder.

Det betyder, at børnene, ved et besøg på Solrød Biogas, ud over at lære, hvordan et biogasanlæg fungerer, også kan lave forsøg og oparbejde viden om biogasproduktion.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109