23948sdkhjf

NRGI’s omsætning steg i tredje kvartal, men over skuddet faldet

Markedsudviklingen og køb af tre nye virksomheder påvirkede resultatet
NRGI’s omsætning steg med 18 mio. kr. og endte i tredje kvartal af 2010 på 445 mio. kr. mod 427 mio. kr. året forinden.

I tredje kvartal af 2010 var resultatet et plus på 41 mio. kr. før skat. Det var et fald på 17 mio. kr. i forhold til resultatet på 58 mio. kr. i samme periode i 2009.

- Her i tredje kvartal begynder vi så småt at se resultaterne af den positiv udvikling i vores ordrebeholdning, der begyndte i første halvår af 2010. En tendens, vi forventer vil fortsætte i fremtiden, ikke mindst når vores nyeste tilkøb af virksomheder bliver fuldt ud implementeret i NRGi. Der er dog stadig en række usikkerhedsmomenter, der kan påvirke årets endelige resultat, herunder udviklingen på aktiemarkederne og vores investeringer i fibernettet, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Køb og investeringer
NRGI har købt elinstallationsvirksomheden Agerkilde og den svenske byrumsinventar-virksomhed Centra Component samt fusioneret med Bolius’ afdeling for tilstandsrapporter (EBAS). Samtidig er der stor aktivitet i investeringerne hos NRGi. Eksempelvis arbejdes der på en større udbredelse af de intelligente elmålere i den nordlige del af NRGi’s forsyningsområde, der blandt andet dækker Århus og Djursland.

- I løbet af sidste halvår af 2010 arbejder vi på forberedelserne til at udbrede ikke mindre end 150.000 nye intelligente elmålere. Et arbejde som vil stå på de kommende to år, og som vil betyde store fordele for både vores andelshavere og NRGi. Fordele som vil blive mere og mere udtalte i takt med udviklingen af intelligente services til elmåleren, siger Søren Egge Rasmussen, bestyrelsesformand i NRGi.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125