23948sdkhjf

Vil udvide midtjysk biogasanlæg

Det 20 år gamle Blåhøj-biogasanlæg står til en større overhaling.

Tidens tand har sat sit præg på biogasanlægget i Blåhøj syd for Brande. Derfor har Blåhøj Energiselskab A.m.b.A nu søgt Ikast-Brande Kommune om tilladelse til dels at renovere anlægget og dels udvide det, så det lever op til nutidige standarder. Det fremgår af dagsordenen til Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommunes møde den 27. februar.

- Tiltagene skal sikre, at anlægget kan overholde gældende vilkår i miljøgodkendelsen samt gældende standardvilkår for biogasanlæg ved revision af miljøgodkendelsen. Tiltagene skal desuden sikre, at nuværende biogasproduktion optimeres og sikres ift. modtagelse af nye typer biomasser i takt med, at efterspørgslen på organiske affaldsprodukter i biogassektoren intensiveres. I stedet for primært flydende produkter ønskes der etableret mulighed for tilførsel af organiske biomasser med højt tørstofindhold i form af ensilage, fastmøg etc., hedder det i indstillingen.

En ombygning vil dermed betyde, at anlægget vil kunne modtage et bredere udvalg af biomasse, og at man vil kunne få et større gasudbytte. I dag modtager Blåhøj mere end 100 tons biomasse per dag, men det er endnu ikke besluttet, om man vil øge den mængde.

Teknisk Udvalg indstiller, at man går i gang med planlægningen, der blandt andet skal munde ud i et kommuneplanstillæg og en ny lokalplan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078