23948sdkhjf

Fuld tryk på Energiens Scene til Folkemøde

Energi i Danmark har i mere end 100 år været et fællesskabsprojekt, og derfor er energi naturligvis centralt placeret på Folkemødet på Bornholm, der i denne uge bliver samlingspunkt for hundredevis af samfundsdebatter om alt mellem himmel og jord.

Det skriver Dansk Energi på sin hjemmeside.

På Energiens Scene sætter Dansk Energi, Folkemødet og Bornholms Energi & Forsyning rammerne for den folkelige debat om grøn omstilling og diskuterer blandt andet, hvordan vores energisystem bedst bidrager til et rigt, frit og grønt Danmark.

Scenen havde premiere med stor succes i fjor, og er i år udvidet med to nye tilstødende telte, Idéværkstedet og Spørgehjørnet, dels med selvstændige arrangementer, men også med mulighed for at fortsætte de større debatter i mere uformelle rammer.

Støtter demokratisk dialog

Partnerskabet indebærer, at foreningen Folkemødet sørger for rammen med en scene og et madområde. Bornholms Energi & Forsyning er guldsponspor og stiller med mandskab og events, mens Dansk Energi har faciliteret samarbejdet mellem de mange deltagende organisationer og virksomheder. Al betaling for virksomheders arrangementer på scenen – NGO’ers arrangementer er gratis – går ubeskåret til Folkemødet, der er et non profit-foretagende med det formål at styrke demokrati og dialog i Danmark.

– Vi er glade for at få lov at vise Danmark, hvad vores folkelige danske energimodel kan og få input til arbejdet med at fremtidssikre den. Målet er at levere grøn, sikker og billig energi til danskerne også i de næste 100 år, og vi tror på, at den enorme omstilling af vores samfund til at køre på el sammen med nye digitale muligheder for den enkelte trækker i retning af et større engagement i det, vi går og arbejder med i elbranchen, siger adm. direktør for Dansk Energi Lars Aagaard.

Fredag duellerer to af hovedpersonerne i de igangværende forhandlinger om et nyt energiforlig frem mod 2030, Jens Joel (S) og Mette Abildgaard (K). Senere samme dag retter vi blikket mod USA sammen med den amerikanske ambassadør Carla Sands og taler om energisektorens internationale udvikling i lyset af præsident Trumps synspunkter.

Udover Dansk Energis og Bornholms Energi & Forsynings arrangementer på scenen er der aktiviteter i regi af de øvrige medarrangører. Disse er: DI Energi, Concito, Dansk Byggeri, Det Økologiske Råd, Olie Gas Danmark, Vindmølleindustrien, State of Green, Clean, Klimarådet, Drivkraft Danmark, Danmarks Grønne Investeringsfond og Renovering på Dagsordenen.

Artiklen er en del af temaet Folkemødet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13