23948sdkhjf

Staten skyder ny oliejagt i gang

Energistyrelsen sender nye tilladelser til olie- og gasudvinding i Nordsøen i udbud

Energistyrelsen åbner nu den såkaldt 8. udbudsrunde for interesserede olie- og gasselskaber, der frem til 1. februar 2019 kan ansøge om tilladelse til nye olie- og gaskoncessioner i Nordsøen. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

De udbudte områder ligger dels i Centralgraven, hvor hovedparten af de danske producerende olie- og gasfelter er, og dels i områderne længere mod øst afgrænset.

Den danske del af Nordsøen er et såkaldt modent produktionsområde med en veludbygget infrastruktur, og Energistyrelsen vurderer derfor, at der stadig er væsentlige mængder olie og gas at finde i de danske områder.

Siden den 7. udbudsrunde, hvor 16 nye licenser blev tildelt i 2016, er der 22. marts 2017 indgået en ny politisk aftale om udvikling af Nordsøen. Aftalen betyder, at skatten på olie- og gasudvinding er sænket i et vindue fra 2017-2025, og at vilkårene for tredjepartsadgang til infrastrukturen i den danske del af Nordsøen er forbedret.

- Vi håber i Energistyrelsen, at mange olie- og gasselskaber deler opfattelsen af, at det danske område stadig er attraktivt og derfor vil følge opfordringen til at søge om nye tilladelser. Der er fortsat et stort olie- og gas-potentiale i vores undergrund, som kan udnyttes til gavn for det danske samfund og samfundsøkonomien, siger direktør Kristoffer Böttzauw, Energistyrelsen.

Nordsøfonden deltager på statens vegne i de nye koncessioner med en andel på 20 pct. og olieselskaberne med 80 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063