23948sdkhjf

DONG har sat Måbjergværket til salg

Struer Forsyning, Vestforsyning og affaldsselskabet NOMI er interesserede i at købe Måbjergværket af DONG Energy.
Et konsortium bestående af de to forsyningsselskaber Struer Forsyning og Vestforsyning samt affaldsselskabet NOMI meddeler, at de er interesserede i at købe Måbjergværket ved Hoslstebro for at holde det på lokale hænder.

- Der er stadig meget, vi skal have undersøgt specielt omkring økonomien. Men der er efterhånden mange, som har hørt, at DONG Energy overvejer et salg af Måbjergværket, så vi finder det mest rigtigt at meddele, at vi er med i processen, så forbrugerne i Holstebro og Struer ved det, siger Arne Lægaard, bestyrelsesformand for Vestforsyning A/S.

Forventningen er, at en eventuel salgsaftale vil være på plads inden årets udgang.

Mange faktorer at tage hensyn til
Struer Forsyning og Vestforsyning , som forsyner henholdsvis Struer og Holstebro, aftager hele varmeproduktionen fra Måbjergværket. Derudover har værket en stor el-produktion, som sælges til det overordnede net til markedspris. Prisen på værket vil således have stor indflydelse på den varmepris, som forbrugerne skal betale fremover.

Konsortiets overvejelser og beregninger om prisen påvirkes også af mulighederne for at fremskaffe tilstrækkeligt affald til forbrændingen, ligesom man skal vurdere den pris, som de private husstande og virksomheder i lokalområdet skal betale for at komme af med affaldet.

Da der er udsigt til mangel på affald, forventes det, at dele af værket indenfor en årrække skal ombygges til at være mere fleksibelt overfor andre brændsler. Nogle af mulighederne der er tænkt på er at øge mængden af biomassebrændsler, og tilføre større biogasmængder fra Maabjerg BioEnergy.

Sikre 20 år ud i fremtiden
Bliver værket solgt til andre end det lokale konsortium, vil det ikke medføre varmemangel for de nuværende kunder:

- Leverancemæssigt vil der dog ikke opstå problemer, da både varmeselskaberne og Maabjerg BioEnergy har kontrakter med Måbjergværket, som rækker 20 år ud i fremtiden. De forpligtelser vil følge med, hvis en udenforstående køber værket, understreger Arne Lægaard.

Konsortiet slår fast, at det ikke vil belaste kommunekasserne yderligere, hvis de får held med at købe Måbjergværket, idet kommunerne allerede fra værkets etablering har garanteret for lånene i værket.

Måbjergværket blev overtaget af DONG i 2006. Det kostede ca. 600 mio. kr da det blev bygget i perioden 1991-1993. Værket et biomassefyret kraftvarmeanlæg med kedler til forbrænding af affald, halm, flis og naturgas. Efter planen udskiftes naturgassen med biogas fra 2012. Værket leverer 28 MW el, svarende til forbruget i ca. 40.000 husstande, og 68 MJ/ sekund fjernvarme, svarende til forbruget i 20.000 husstande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094