23948sdkhjf

Sammen kan vi mere

Fremtidens energisystem kræver integration mellem el, gas og varme

Hos House of Energy ser vi på daglig basis, at der skabes nye resultater, når flere aktører mødes og indgår samarbejde. Fremtidens energisystem kræver integration mellem el, gas og varme, og det kræver samarbejde på tværs af produktion, lagring, distribution og forbrug og på tværs af virksomheder, vidensinstitutioner og den offentlige sektor.

Den 12. september fik energibranchens nye konference, Energidag, sin debut. Der findes allerede flere danske energikonferencer, men vi har set et behov for en konference med koncentreret fokus på innovation, samarbejde på tværs, skabelse af nye produkter og videreudvikling af eksisterende. Hvis vi skal nå et effektivt, intelligent og integreret energisystem, skal der involveres flere aktører fra flere niveauer i værdikæden, som skal samarbejde gennem hele processen fra idé, produktudvikling og test til den endelige implementering.

Opbakningen til Energidag bekræfter os i, at vi har set rigtigt, og at branchen er klar til at mødes om det nye fokus. Mere end 20 brancheorganisationer, klynger og netværk støttede op som medarrangører af konferencen og bidrog aktivt til at sammensætte dagens program og aktivere deltagerne. Samtidig tiltrak konferencen mere end 200 deltagere fra hele landet og fra hele værdikæden af virksomheder, forsyninger, universiteter, kommuner og regioner, og tilbagemeldingerne viser, at der er grundlag for at gentage succesen i 2019.

Dagens program bød på emner som samarbejde på tværs af aktører, paneldebat om innovationsbehovet i integrerede energisystemer, dybdegående oplæg om energieffektivisering, fjernvarme, grønne gasser og vindenergi, fem projektoplæg om sektorkobling samt præsentation af fundingmuligheder.

Som Energidagens mange oplæg også skildrede, kan de enkelte aktører ikke løfte udviklingsprojekter alene. Der er brug for både stærke samarbejdspartnere, ny viden og funding. Hvis vi skal nå klimamålene, er det en nødvendighed, at flere aktører involveres i udviklings- og innovationsprojekter og skaber nye løsninger sammen.

Energidagen bekræftede os heldigvis i, at Danmark står stærkt på energifeltet. Invitationerne til de udenlandske oplægsholdere blev positivt modtaget, og aktører fra vores nabolande delte gerne tyske og svenske erfaringer med udviklings- og demonstrationsprojekter inden for det integrerede energisystem. Der er hermed gode potentialer for internationalt samarbejde og fælles løsninger på tværs af landegrænserne.

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078