23948sdkhjf

Energi-kæmper fusionerer

Et af Danmarks største energiselskaber har set dagens lys

Eniig og SE fusionerer og bliver til Norlys.

Så enkelt kan det siges.

Det betyder, at SEs 320.000 andelshavere og 1.500 medarbejdere nu slår pjalterne sammen med Eniigs 385.000 andelshavere og 1000 ansatte.

Godkendes fusionen, vil Niels Duedahl (SE) blive administrerende direktør i Norlys a.m.b.a., og Martin Romvig (Eniig) bliver viceadministrerende direktør. Den nye bestyrelsesformand udpeges af SE, og næstformanden udpeges af Eniig.

Som en del af fusionsaftalen får koncernen hovedsæde i Silkeborg. Aalborg bliver center for kommerciel energihandel, Esbjerg for elforsyningen samt Aarhus og Sønderborg for teleaktiviteter - det vil sige internet- og tv-forretningen. Selskabet vil fortsat have en række supporterende lokationer rundt omkring i landet.

Milliarder på milliarder
Det er ikke kun på antallet af andelshavere at det nye selskab kommer til at ligge i den tunge ende. Rent regnskabsmæssigt er der nu skabt en koncern, der kommer til at trække milliarder på omsætning og bundlinje. 

SE omsatte sidste år for 3,7 mia. kroner og det samme gjorde Eniig. 

SE endte for regnskabsåret 2017 med et resultat før skat på 373 millioner kroner, mens Eniig realiserede et resultat før skat på 208 millioner kroner. 

Norlys a.m.b.a. vil få en egenkapital på ca. 18 mia. kr., samlede aktiver på ca. 30 mia. kr., en driftsindtjening på ca. 1,9 mia. kr. samt en omsætning på ca. 8 mia. kr.

Fusion med fusion på
Det er ikke første gang at Eniig og SE har kastet sig ud i en fusion.

Eniig er dannet ved en fusion mellem de tidligere selskaber EnergiMidt samt Himmerlands Elforsyning den 1. januar 2016, mens selskaberne Syd Energi og nordjyske Nyfors fusionerede i maj 2016 og blev til SE.

Fakta

Selskabet vil samlet have 709.000 andelshavere samt mere end 1 million tv- og internetkunder.

SE og Eniig ejer betydelige infrastrukturer i Danmark. Elforsyningen dækker samlet 709.000 andelshavere (30 % af de danske husholdninger), og bredbåndsiden dækker mere end 1.000.000 husstande fordelt mellem fiber- og kabelanlæg (42 % af de danske husholdninger). De to selskaber dækker tilsammen mere end 40 % af den danske geografi.

Selskabet OpenNet, hvor Eniig og SE i forvejen samarbejder om at fremme åbningen af fibernettene i Danmark, vil fortsætte som uafhængigt selskab, der kan styrke konkurrencen og Danmarks digitalisering.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094