23948sdkhjf

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt foreslår, at der skal ske en delvis forlængelse af støtteperioden for elproducerende biomasseanlæg – den såkaldte 15-øre. Det vil betyde, at for eksempel Assens Fjernvarme også efter 1. april 2019 vil kunne modtage elproduktionsstøtte.

Det skriver Dansk Fjernvarme.

Den eksisterende støtteordning udløber endeligt med udgangen af marts 2019, og det vil betyde, at eksempelvis Assens Fjernvarme mister deres nuværende elproduktionsstøtte. Men som ministeren foreslår, så vil de kunne forlænge støtteperioden, fordi de har reinvesteret i deres biomasseanlæg. Det fremgår af et svar fra ministeren til energiordfører for Socialdemokratiet, Jens Joel.

- Det vil være et krav, at investeringen har levetidsforlænget anlægget og øget anlæggets kapacitet eller brændselsmuligheder, skriver ministeren i sit svar, hvor han også pointerer, at elproduktionsstøtten maksimalt kan forlænges frem til den 1. april 2023 – altså i fire år udover den nuværende støtteperiode.

Glæde hos Assens Fjernvarme
Marc Roar Hintze, der er direktør i Assens Fjernvarme, hilser ministerens udmelding velkommen.

- Jeg er glad for, at ministeren kan bekræfte, at vi fortsat kan få et tilskud til vores elproduktion. Men det er også afgørende at tilskuddet gælder så længe kraftvarmekravet gælder, da det netop fastholder elproduktion på vores anlæg og at den fremtidige sats ligger på niveau, med det vi blev stillet i udsigt, siger Marc Roar Hintze.

Dansk Fjernvarme glæder sig også over svaret, men synes det er en uskik, at politikerne ændrer reglerne med tilbagevirkende kraft.

- Det er meget glædeligt, at ministeren har lyttet til den kritik vi har rejst og derfor har fundet en midlertidig løsning. Nu er det vigtigt, at løsningen også reelt sikrer selskaberne og deres kunder, lyder det fra Kim Mortensen, der er direktør i fjernvarmeselskabernes brancheforening.

Han fortsætter:

- Og så må det snart være slut med at politikerne ændrer reglerne med tilbagevirkende kraft. Det er selskaber, der har foretaget store investeringer, som får trukket tæppet væk under sig. At ministeren har fundet en midlertidig løsning er glædeligt, men energisektoren bør også samtidig kunne regne med, at lovgiver ikke ændrer investeringsbetingelser med tilbagevirkende kraft, sådan som vi har oplevet det her.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11