23948sdkhjf

Ukraine efterspørger dansk energi-ekspertise

Det dansk-ukrainske samarbejde understøtter Ukraines nuværende nationale handlingsplaner inden for vedvarende energi og energieffektivisering frem mod 2020 samt den nye energistrategi 2035, der blev vedtaget af parlamentet i august 2017. Strategien sigter mod en andel af vedvarende energi på 25 pct. i 2035.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Det dansk-ukrainske energisamarbejde har allerede sat et tydeligt aftryk på den ukrainske energistrategi 2035. Samarbejdet har blandt andet medført modellering af fremtidsscenarier for energisystemet, der viser, hvordan Ukraine kan nå deres ambitiøse mål for vedvarende energi mest hensigtsmæssigt.

Energisamarbejdet har koblet danske styrkepositioner inden for fjernvarme, vindenergi, biomasse og energieffektivitet til dansk energiteknologi og muligheder for eksport gennem bl.a. afholdelse af en roundtable session hos Dansk Industri under den ukrainske energiministers besøg til Danmark i maj måned. Desuden lancerede ministeren under sit besøg idéen om et konkret pilotprojekt inden for fjernvarme, hvor danske energivirksomheder blev inviteret til at bidrage med teknologi og know-how.

Ukrainsk energi-konference
For at understrege den fortsatte danske støtte til den ukrainske energistrategi vil Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw, levere en keynote på det ukrainske energiministeriums store årlige internationale konference '9th International Forum on Energy for Sustainable Development' i Kiev med præsentation af Danmarks politik og målsætning for omstilling til vedvarende energi.

Konferencen afholdes i samarbejde med United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) og med deltagelse fra bl.a. FN, EU, Verdensbanken, EBRD, IEA og IRENA.

Der er under besøget i Ukraine lagt et møde ind med danske energivirksomheder bl.a. Danfoss, Grundfos, Kamstrup og Vestas, for at blive klogere på, hvilke barrierer virksomhederne oplever på det ukrainske energimarked i dag, og hvordan det dansk-ukrainske samarbejde kan bidrage til at reducere disse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084