23948sdkhjf

Over 100 deltog i Supplier Day hos Energinet

Leverandører fra Japan, Australien, Rusland, Indien og Danmark mødte op

Der blev forklaret, lyttet og svaret på spørgsmål, da Energinet onsdag holdt Supplier Day for Baltic Pipe-projektet. Over 100 folk fra den internationale gasverden, bl.a. Japan, Australien, Rusland, Indien, Tyrkiet mv., var mødt op i København, hvor Energinet bød på både mad og kaffe og snak og dialog om det store gasprojekt, skriver Energinet på sin hjemmeside.

Energinet foreslår at lave en gasrørledning, der kan forbinde de eksisterende norske, danske og polske gasnet til gavn for alle lande – i Danmark vil Baltic Pipe bl.a. betyde lavere gasregning for de over 400.000 danske gaskunder. Gasforbrugerne vil spare alt fra typisk 125 kroner til flere hundrede tusinde kroner om året.

Der er ikke taget endelig stilling til projektet. Men hvis det godkendes, skal der bruges flere hunderede kilometer gasrør, og folk og maskiner som kan grave dem ned i jorden og lægge dem på havbunden. Derudover skal der bygges en stor ny kompressorstation på Sjælland og laves en stor udvidelse af den eksisterende terminal ved Nybro i Vestjylland.

- Derfor var jeg meget glad for at se, at en masse interesserede leverandører mødte op for at høre mere om projektet og blive klogere på, hvad det præcist går ud på. Det er i vores interesse, at vi bedst muligt for vist og forklaret, hvad Baltic Pipe drejer sig om, så vi får de bedst mulige bud ind, og det er også i leverandørernes interesse at blive bedst muligt klædt på til de udbud, der måtte komme, siger Søren Juul Larsen, chefprojektleder i Energinet.

Supplier Day bød både på indlæg fra scenen og en masse samtaler og opklarende snakke med leverandørerne.

- Det var en rigtig givtig dag for os i Energinet, siger Søren Juul Larsen.

Han peger på, at selv om Baltic Pipe vil blive et stort projekt med interesse fra store, internationale og højt specialiserede gasvirksomheder, så er der også muligheder for danske og lokale virksomheder.

- Danske virksomheder kan naturligvis byde ind som alle andre, men derudover kan man nemt forestille sig, at firmaer, det vinder nogle af de store kontrakter – hvad enten de er fra Danmark eller udlandet - får brug for underleverandører og vil etablere samarbejder med lokale firmaer om alt fra entreprenørarbejde og transport til indkvartering og serviceydelser, siger Søren Juul Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109