23948sdkhjf

Dong sælger sine olieterminaler for milliarder

For den nette sum af 2,6 mia. kr. overtager canadiske Inter Pipeline Fund Dong Energys olieterminaler.
Dong Energy og det canadiske energiinfrastrukturselskab Inter Pipeline Fund er nået til enighed om, at Inter Pipeline Fund skal overtage Dong Energy Oil Terminals. Salgsprisen for Dong Energy Oil Terminals er 2,6 mia. kr., som afspejler en multipel på 10,1 i forhold til den faktiske EBITDA i 2010.

Dong Energy Oil Terminals er en ledende leverandør af olietankfaciliteter i Skandinavien. Virksomheden ejer og driver fire olieterminaler i dybvandshavne i Danmark med en samlet lagerkapacitet på omkring 1,7 millioner kubikmeter. Dong Energy Oil Terminals havde i 2010 en EBITDA på 261 mio. kr.

- Salget af Dong Energy's olieterminaler er et led i vores fokusering af virksomheden omkring vores kerneaktiviteter. Dermed fortsætter vi omstillingen over mod en mere og mere grøn energiproduktion, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Inter Pipeline: Stærkt udviklingspotentiale
Inter Pipeline har hovedkontor i Calgary i Canada og er et stort energiforetagende med aktiviteter inden for transport, bearbejdelse og oplagring. Som et offentligt registreret kommanditselskab er Inter Pipeline blandt top 100 virksomhederne noteret på Toronto Stock Exchange.

- Vi er glade for at kunne udvide vores storage aktiviteter i Europa gennem købet af Dong Energy Oil Terminals, siger David Fesyk, præsident og CEO i Inter Pipeline, og fortsætter:

- Det er en veldrevet forretning med et stærkt udviklingspotentiale. Det tilføjer størrelse og diversificering til Inter Pipelines eksisterende platform af olie og petrokemiske lagerterminaler i Storbritannien og Tyskland.

Dong Energy Oil Terminals i fremtiden
Alle ansatte i Dong Energy Oil Terminals vil blive overtaget af Inter Pipeline Fund. Transaktionen forventes gennemført senere i år. Alle forhold i relation til miljøgodkendelser og udstykningstilladelser forventes at være på plads før transaktionens gennemførelse.

Frasalget giver Dong Energy en avance før skat på DKK 2,4 mia. Indholdet af denne meddelelse ændrer dog ikke Dong Energy's tidligere udmeldte forventninger til EBITDA for regnskabsåret 2011 eller det forventede investeringsniveau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141