23948sdkhjf

Højesteret afgør fusionssag: Varmeværk får medhold i alle punkter

 Højesteret har afsagt dom i en sag om fusionen mellem værkerne i Lemvig, Nr. Nissum og Klinkby.

Lemvig Varmeværk vandt sagen mod de fire forbrugere i Nørre Nissum, som havde anlagt sag mod varmeværket.

Forbrugerne satte spørgsmålstegn ved, om fusionen mellem Lemvig Varmeværk og kraftvarmeværkerne i Klinkby og Nørres Nissum var lovlig, og om det var i orden, at Lemvig Varmeværk, i forbindelse med fusionen, opkrævede et beløb fra forbrugerne i Nørre Nissum til udligning af gælden.

Det skriver Lemvig Folkeblad.

Sagen går helt tilbage til 2017 oghar været gennem hele møllen fra byretten over Landsretten og nu til Højesteret, der altså har stadfæstet dommen fra byretten.

Sagen er altså slut nu. Højesteret har givet Lemvig Varmeværk medhold i alle punkter.

Formand for Lemvig Varmeværk Sonny Finn Jørgensen er dog langt fra en glad mand.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at Højesteret nu har stadfæstet de tidligere domme, hvor vi blev frifundet. Men ret beset er de eneste vindere i denne sag de advokater, der har ført sagen dels for beboerne i Nørre Nissum dels for os som varmeværk. Os, der har været berørt af sagen, har alle tabt i form af unødvendigt stort tidsforbrug og høje unødvendige udgifter til advokater med mere. Når dagen er omme, er der kun varmeværkets kunder til at betale de omkostninger, Lemvig Varmeværk har haft, siger Sonny Finn Jørgensen. 

Højesterets domsafsigelse i korte træk

Appellanterne var oprindeligt varmeforbrugere hos Nr. Nissum Kraftvarme. Sagen angik, om det var berettiget, at Lemvig Varmeværk pålagde dem at betale et gældsudligningsbeløb i forbindelse med fusionen mellem Nr. Nissum Kraftvarme, Klinkby Kraftvarmeværk og Lemvig Varmeværk og i den forbindelse krævede forrentning med 7 pct. p.a. af den til enhver tid værende restgæld for de varmeforbrugere, der i stedet for kontant betaling af gældsudligningsbeløbet valgte afdragsvis betaling som et tillæg til den faste varmeafgift.

Højesteret fastslog, at fastsættelsen af det gældsudligningsbeløb, som appellanterne skulle betale, og af vilkårene for betalingen heraf var i overensstemmelse med den relevante bestemmelse om prisfastsættelse i varmeforsyningsloven. Herefter, og da der heller ikke i øvrigt var grundlag for at tilsidesætte aftalerne mellem appellanterne og Lemvig Varmeværk som ugyldige, frifandt Højesteret varmeværket.

Landsretten var nået til samme resultat.

Kilde: Højesteret

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089