23948sdkhjf

Mere biomasse på havnekajen i Randers

Fremover vil flere og større skibe med biomasse kunne lægge til kaj i Randers. Verdo har sammen med Randers Havn valgt at forlænge kaj 65. Det første våde spadestik er netop taget.
Verdo og Randers Havn er gået sammen om at forlænge Verdos kajplads på havnen. Det gør det muligt at lade større skibe lægge til kajen. Udvidelsen sker fra søsiden i vestlig retning i forhold til den eksisterende kaj, og forlængelsen er på 40 meter. Kajen skal stå færdig til no-vember.

God aftale for begge parter
En forlængelse af den eksisterende kaj vil både føre økonomiske og miljømæssige gevinster med sig. Allan Abildskov, som er projektleder hos Verdo Energy på havnen i Randers, forklarer:

- Når kajforlængelsen er etableret, kan de fleste af de træstammer, som kommer med vores skibe, losses direkte fra skibene over i den flishugger, som vi har stående på kajen. Herfra hugges træstammerne til småstykker og ender som flis på vores lager eller fyres direkte ind på kraftvarmeværket, hvor det afgiver CO2-neutral varme til randrusianerne. Det er en mere effektiv og ansvarlig måde at gøre tingene på. I dag er det kun omkring halvdelen af skibslasten, som kan losses direkte over i flishuggeren.

Verdo og Randers Havn har altid haft et godt samarbejde, og projektet er et resultat heraf. Havnedirektøren er heller ikke i tvivl om, at kajudvidelsen også er en god forretning for Randers Havn og det randrusianske erhvervsliv.

- For Randers Havn handler det om at levere den infrastruktur kunderne efterspørger, og når kunder som Verdo har brug for at udvide, så hjælper vi gerne. Vi kan se, at Verdo er en virksomhed med god vind i sejlene, så en forlængelse af deres kajplads vil også være en god forretning for os, da vi fremadrettet vil få mere gods ind over kajen. Det giver mere business i byen, forklarer John Morgen, direktør for Randers Havn.

Fra kul til biomasse
Verdo satser 100 procent på biobrændsel til kraftvarmeværket. Det har de haft stor glæde af på Randers Havn, da Verdo siden overgangen fra kul til biomasse har forøget sine havneaktiviteter markant. I fyringssæsonen forventer Verdo, at omkring 50-60 skibe med biomasse vil lægge til kajen i Randers.

- Ikke nok med at vi modtager flere og flere skibe, skibene bliver også længere og længere, så hvis vi vil opretholde den gode kurs, er vi nødt til at fremtidssikre vores kajplads og simpelthen forlænge kajen, forklarer Allan Abildskov fra Verdo Energy.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14