Rødsand 2 giver E.On mod på flere danske vindinvesteringer
Den 12. oktober fejrede E.On 1 års dagen for indvielsen af vindmølleparken Rødsand 2 ved Rødby. Resultaterne er imponerende – og det bekræfter E.On i, at Danmark er et oplagt sted at lægge flere store vindenergiinvesteringer.
I første omgang stod Rødsand 2 klar til drift tre måneder før beregnet – og for få dage siden passerede Rødsand 2 et produktionstal på 1000 giga watt timer (GWh) mod de forventede 800 GWh. Det svarer til 250.000 husstandes forbrug i et år, hvilket nedbringer CO2 udslippet med 875.000 tons.
Effektiv drift og stort engagement
Det imponerende produktionsresultat kan blandt andet føres tilbage til vindkraftværkernes høje driftsstabilitet, der ligger helt oppe på 98,3 % mod et branchegennemsnit på 95 %. E.On klarlægger i øjeblikket årsagerne til den høje effektivitet for at anvende erfaringerne på andre vindmølleparker i Climate & Renewable divisionen.
- En af forklaringerne ligger i medarbejdernes enestående engagement og vilje til at tage udfordringerne op og finde nye løsninger, lød det fra site manager på Rødsand 2 Pia Lanken i forbindelse med 1 års dagen.
E.On satser på fremtidige vindenergiinvesteringer i Danmark
Mark Porter, der er CEO for E.On Vind, er tydeligt begejstret for succesen med Rødsand 2, der har kostet E.On 4 milliarder kroner at opføre.
- Da jeg tiltrådte som CEO for E.On Vind for to år siden, producerede vi ca. 20 MW fornybar vindenergi. I dag er tallet tidoblet - og det er først og fremmest Rødsand 2's fortjeneste. Succesen afspejler på fornemste vis den vision, E.On Climate & Renewable har sat op – og det har bekræftet os i, at Danmark er et særdeles fordelagtigt land at opføre havvindmølleparker i. Vi har et toptunet mandskab, unik knowhow og erfaringen med at opføre og drive store vindmølleparker med stor effektivitet i det danske klima. Derfor er vi også fremover interesserede i at satse på det danske marked. Ikke mindst Kriegers Flak er et projekt, som vi seriøst overvejer.
E.On matcher regeringens ambitionsniveau
E.On's vilje til at investere på vindenergiområdet matcher den nye regerings høje ambitionsniveau med at hele energiforsyningen skal dækkes af vedvarende energi i 2050. Med i visionerne hører reduktion af Danmarks udslip af drivhusgasser med 40 % i forhold til 1990-niveauet samt en målsætning om, at halvdelen af Danmarks traditionelle el-forbrug skal komme fra vind i 2020.
- Vi går meget gerne i dialog med landets grønne kommuner om en fælles indsats på energiområdet, der fører frem til et fremtidigt fossilfrit samfund, siger E.On Danmarks administrende direktør Tore Harrithøj, og fortsætter:
- Vi har haft et forbilledligt samarbejde med Lollands kommune omkring Rødsand 2 – og vi er parate til at bidrage med vores kompetence inden for klimaneutral energiproduktion som vind og biogas.