23948sdkhjf

Corona-hjælp: Nrgi dropper nettarif og abonnement

Udbredelsen af coronavirus i det danske samfund rammer bredt og hårdt. Det gælder også det lokale erhvervsliv i Østjylland, hvor myndighedsrestriktioner og en generel påpasselighed hos forbrugerne mærkes direkte på økonomien. Derfor vil Nrgi nu give deres bidrag til lokale erhvervsdrivende og andre andelshavere via en række nye initiativer.

Det andelsejede energiselskab’s netselskab Konstant har besluttet at droppe både nettarif og abonnement i juni måned, hvilket giver andelshaverne en besparelse på 23 millioner kroner. Derved understøtter netselskabet de ca. 40.000 virksomheder i forsyningsområdet, der kan være pressede som en konsekvens af nedlukningen.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

- Denne ekstraordinære situation kalder på, at vi alle udviser samfundssind og støtter, hvor vi kan. Det er afgørende, at vi holder erhvervslivet i gang, mens krisen står på. Derfor skruer vi på de midler, vi har til rådighed nu og her, så vi på bedst mulig vis kan bidrage til et velfungerende samfund, siger Jacob Vittrup, administrerende direktør i NRGi-koncernen.

- Beslutningen om at droppe nettarif og abonnement i juni måned udgør et mindre bidrag, men det er summen af de mange initiativer, der bidrager til den fælles sag, som kan have afgørende, positiv effekt for den enkelte. Derfor vælger vi at byde ind med vores bidrag nu, siger direktøren.

NRGi’s netselskab Konstant fortsætter desuden med at betale løbende rabatter til de godt 215.000 andelshaverne, der er tilsluttet elnettet i Konstant. Den løbende rabat udgør cirka 70 millioner kroner årligt.

Millioner øremærket til bæredygtige projekter
Siden 2016 har NRGi støttet nytænkende projekter i lokalområderne gennem NRGi’s værdipulje. På baggrund af corona-udbruddets samfundsmæssige konsekvenser vil puljemidlerne dette forår – i alt cirka tre millioner kroner - gå ubeskåret til grønne projekter, iværksat af virksomheder, institutioner eller øvrige andelshavere, som nu har fået vanskeligere ved at realisere projekterne som følge af krisen.

Modtagere af dette års værdipuljemidler kunne for eksempel være en mindre virksomhed eller en institution, der har måttet udskyde energispareprojekter eller planer om at etablere ladestationer til elbiler.

- Normalt udloddes værdipuljemidlerne til en bredere pulje af projekter, men fordi situationen er ekstraordinær lige nu - og klimaindsatsen er trådt i baggrunden - ønsker bestyrelsen, at værdipuljen prioriteres til projekter, der understøtter en 70 procent reduktion af CO2-udledningen for små og mellemstore virksomheder samt institutioner i forsyningsområdet, hvis gennemførelse er udfordret af den aktuelle situation. Det her er vores beskedne bidrag til en vigtig dagsorden, som vi ikke må glemme, selvom vi står i en krisesituation, siger Jacob Vittrup. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095