23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Varmeforsyning
Cowi har på vegne af Aars Fjernvarme indsendt projektforslag for forsyning af det nye boligområde ved Strandvejen i Haverslev med fjernvarme til godkendelse hos Rebild Kommune. Her fik det byrådets godkendelse for nylig.

Projektforslagets realisering kræver etablering af ledningsnet til forsyning af området./Rebild Kommune

Varmeforsyning
Solrød Byråd har godkendt et projektforslag vedrørende anvendelse af overskudsvarme fra Solrød Biogas til forsyning af ejendomme i Naurbjerg, Kirke Skensved og dele af Havdrup. Projektforslaget sendes herefter i fire ugers høring hos berørte grundejere og forsyningsselskaber.

Solrød Fjernvarme planlægger at etablere et varmepumpeanlæg, der omdanner overskudsvarme fra den afgassede biomasse ved Solrød Biogasanlæg. Fjernvarmen sendes ud i et nyt ledningsnet, der føres frem til byerne Naurbjerg, Kirke Skensved samt til den sydlige del af Havdrup by, hvor varmecentralen Ørnesædet med dets varmeforbrugere tilsluttes, ligesom Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter tilsluttes. Desuden kobles det nye fjernvarmenet sammen med det eksisterende fjernvarmenet ved Havdrup Allé, hvor der i dag er anlagt en fjernvarmehovedledning til Havdrup Solvarmeanlæg. Sammenkoblingen giver også mulighed for, at Havdrup biogasfyrede kraftvarmeværk og Havdrup solvarmeanlæg kan udvide deres produktion.

Fjernvarmesystemet forberedes til yderligere udbygning af fjernvarmen i Havdrup i en senere fase og eventuelt også i Jersie./Solrød Kommune

Energibesparende foranstaltninger 
Ballerup Kommunalbestyrelse har frigivet 4 mio. kr. til udførelse af en række energibesparende tiltag.

Administrationen foreslår, at pengene primært anvendes til udskiftning til LED-belysning samt udskiftning af ventilationsanlæg./Ballerup Kommune

Ekstraordinære energitiltag
Ballerup Kommunalbestyrelse har besluttet at fremrykke 3 mio. kr. fra 2021 til 2020 til ekstraordinære energitiltag for på den måde at understøtte aktiviteten i det private erhvervsliv i den aktuelle økonomiske situation sideløbende med, at Ballerup Kommune får foretaget energibesparende tiltag i bygningsmassen.

Samtidig har kommunalbestyrelse besluttet at fremrykke 10 mio. kr. til vedligeholdelsesopgaver fra 2021 til 2020./Ballerup Kommune

Rekreative tiltag
Forsyningsselskabet Novafos A/S etablerer et regnvandsbassin ved Haraldsminde i Ballerup i løbet af 2020 som del af et klimatilpasningsprojekt.

Idet der graves ud til regnvandsbassinet, tilsår Novfos de omkringliggende arealer med forskellige urter, genopretter og erstatter stier, erstatter eksisterende bevoksning med mere.

Ballerup Kommune bekoster nye rekreative muligheder så som broer hen over bassinet, bord-bænke sæt mv. Ballerup Kommunalbestyrelse anlægsbevilgede forleden 2 mio. kr. fra Grøn Pulje 2020, og heraf bruges halvdelen på projektet ved Haraldsminde. Den anden halvdel bruges på træplantning og fornyelse af beplantning./Ballerup Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078