23948sdkhjf

Wavepiston kan skimte omsætning og indtægt i horisonten

Regnskabsåret 2019 blev næsten som ventet for bølgeenergiselskabet Wavepiston.

Bruttofortjenesten ligger på 3,6 millioner kroner mod 1,1 millioner kroner året før. På bundlinjen er der et lidt større minus end året før, men ikke meget. -565.214 kroner mod 2018's minus på 468.995 kroner.

Spørger man Michael Henriksen, udvikler af bølgeenergianlægget Wavepiston, så er det bare tal. Og dog. Der er jo stadig røde tal på bundlinjen, men det giver sig selv, når der ikke tjenes penge. 

- Vi har jo ikke nogen indtægt. Vi bruger jo bare penge. Der er ikke noget hokus pokus her. Vi er pt et rent udviklingsselskab, men jeg forventer, at vi lander vores første reelle omsætning og indtægt i 2023, siger han.

De røde tal på bundlinjen til trods har Wavepiston i 2019 brugt mindre end budgetteret samlet set. Årsagen er, at det har taget længere tid at få opskaleret organisationen, og at de store hardwareinvesteringer er skudt til regnskabsåret 2020.

Henter nye investorer

Uagtet om man er et udviklingsselskab eller ej, skal der jo brød på bordet og penge i lommen for at kunne leve og udvikle videre. 

- Vi lever af støtte fra EU og vores aktionærer, siger Michael Henriksen, der i øjeblikket kører en kapitaludvidelse.

- Det er meget positivt. Vi har fået fat i en større investor og kører kapitaludvidelsen her i juli og august. Vi skal hente mellem 2 og 3 millioner euro i denne omgang, siger Michael Henriksen, der på stående fod vurderer, at han skal bruge 3,5 millioner euro i næste udviklingsfase.

Det gælder både demonstrationsprojektet ved Gran Canaria samt et yderligere projekt, hvor der ikke alene skal demonstreres bølgeenergi, men også afsaltning af havvand. Installationen af det første fuldskala-system ved Gran Canaria går i gang til efteråret.

Samtidig med, at Michael Henriksen har hånd i hanke med investorer og aktionærer, er han ved at køre en crowdfunding i stilling. Og den er han ret spændt på.

- Der kører vi jo bredt ud, og det bliver spændende at se, hvor meget vi kan hente i Danmark. I udlandet er det jo ret stort, siger han.

Blod på tanden

Fremtiden byder altså på nye test, nye demonstrationsprojekter, nye investorer og en crowdfunding. 

Mens vi har fuld gang i projekterne, giver det ikke mening at tale om forventninger til omsætning i regnskabsåret 2020, da det igen vil være et år uden indtægt, da udviklingen stadig pågår. 

Men heldigvis kan der altså anes både omsætning og indtægt i nærmeste fremtid. Og troen på teknologi og koncept er uændret for Michael Henriksen. 

- Det har kostet kræfter at nå hertil, og det har været udfordrende at opskalere både organisation og teknologi. Vi er et skridt nærmere målet om at gøre Wavepiston, både teknologi og organisation, konkurrencedygtig, siger Michael Henriksen og tilføjer: 

- Vi har stadig stor tro på, at vi kan revolutionere bølgeenergi-sektoren og gøre Wavepiston til et konkurrencedygtigt alternativ til andre vedvarende energiformer og til afsaltning af havvand.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078