23948sdkhjf

European Energy går videre med milliardinvesteringer i havmølleparker

European Energy A/S har netop meddelt Energistyrelsen, at selskabet ønsker at opføre de to havvindmølleprojekter kaldet Omø Syd og Jammerland Bugt. 

Meddelelsen til Energistyrelsen kommer knap tre måneder efter, at European Energy modtog godkendelse af forundersøgelsesrapporterne for begge havvindmølleprojekter. 

European Energy går nu i gang med at udviklingsfasen og iværksætter tekniske undersøgelser af havbunden. 

- Jeg er utroligt glad for, at vi efter otte år nu endelig kan tage skridtet fra ansøgningsfasen og ind i udviklingsfasen for vores to havvindmølleprojekter Omø Syd og Jammerland Bugt, siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy i en pressemeddelelse.

Parkerne vil med deres 560 MW kunne forsyne en halv million husstande med grøn energi og reducere det danske CO2-udslip med 750.000 tons årligt. 

De næste måneder

Udviklingsfasen forventes igangsat allerede indenfor de næste par uger.

- Vi går nu i gang med de indledende tekniske undersøgelser af havbunden, som skal give os de bedste forudsætninger for at lægge os fast på, hvordan de endelige konkrete havvindmølleprojekter skal opføres, siger Knud Erik Andersen.

I forbindelse med at European Energy skal opdatere miljøgodkendelserne for de to projekter, vil der fortsat være dialog med myndigheder og lokale interessenter.

- I alle vores projekter vægter vi højt at lytte til og inddrage vores interessenter. Det gælder både kommunen, lokalsamfundet og naboer. Vi lytter til bekymringer og tilpasser projekterne, hvor det er muligt. Vi har for eksempel flyttet begge projekter længere ud på havet end først planlagt.  Vi ser samtidig frem til at fortsætte den gode dialog med Energistyrelsen og andre myndigheder, siger Knud Erik Andersen.

European Energy påbegyndte udviklingen af projekterne tilbage i 2012 gennem den såkaldte åben-dør ordning. 

For European Energy drejer det sig om investeringer på flere milliarder.

Projekterne forventes at kunne gå i drift i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093