23948sdkhjf

Energiforhandlinger: Venstre vil beholde oliefyr

Det vil skævvride Danmark, hvis regeringen forbyder opsætning af nye oliefyr allerede i 2015, mener Venstre. DS Håndværk & Industri mener, der er behov for en "kattelem".
Forhandlingerne om et kommende energiforlig kører stadig for fuldt blus, og det er stadig regeringens ambition at skabe et bredt forlig. Hidtil har energiminister Martin Lidegaard barberet for ca. 2 mia. kr. afgifter ud af forligsforslaget for at tækkes oppositionen, men nu kommer Venstre med et nyt krav. Det skriver Jyllands-Posten.

Udfasning af oliefyret frem mod 2030
Et af regeringens mål med energiforliget er nemlig at mindske CO2-udslippet markant, og et af midlerne skulle være en hurtig udfasning af oliefyr således, at de eksisterende 300.000 oliefyr er væk inden 2030. Det ville blandt andet betyde et forbud mod at opstille nye oliefyr allerede fra 2015. Det vil Venstre dog ikke være med til.

- Hvis man bor på landet uden adgang til fjernvarme, skal man have lov til at sætte et nyt oliefyr op adskillige år endnu. Det kan ikke nytte noget, at vi tvinger folk til at installere i et jordvarmeanlæg til 150.000 kr., når oliefyret går i stykker. Vi er nødt til at vente, til der er udviklet billigere alternativer. Ellers kan vi ikke acceptere det, udtaler Venstres energiordfører Lars Chr. Lilleholt til Jyllands-Posten.

Den køber de radikales klima- og energiordfører Rasmus Helveg Petersen imidlertid ikke. Han henviser til de stigende oliepriser og vurderer, at det vil være en fejl at binde boligejere til oliefyr i yderligere en årrække.

DS Håndværk & Industri: Behov for en kattelem
Energiforhandlingerne i almindelighed, men ovenstående disputs i særdeleshed er blevet fulgt meget nøje af DS Håndværk & Industri.

- Det er en vigtig proces både for forbrugerne og erhvervet, og derfor følger vi forhandlingerne tæt. Det er naturligvis en politisk beslutning, hvilken vej vi skal gå – om der skal satses på den ene eller den anden energikilde i fremtiden – men vi kunne da godt ønske os, at der var en lidt mere klar linje med en lidt længere tidshorisont, så vores medlemmer kan vejlede deres kunder – altså forbrugerne – bedst muligt og ikke ender med at have givet råd om investeringer, der viser sig mindre hensigtsmæssige pga. en pludselig politisk udvikling, siger Ove Folmer Jensen, Energi- og miljøkonsulent i DS Håndværk & Industri og fortsætter:

- I forhold til det konkrete forslag om forbud mod nye oliefyr mener vi, at det vil være nødvendigt med en ”kattelem” for de forbrugere, hvor oliefyr er den eneste reelle mulighed enten pga. deres geografiske placering eller pga. deres hus’ beskaffenhed eller pris.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.365