23948sdkhjf

Varmekonflikt på Lolland spidser til

Refa Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk A/S (Refa MSK) indgav i starten af december en begæring om rekonstruktion til skifteretten i Nykøbing Falster.

Baggrunden var, at det ikke var lykkedes at nå til enighed med Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme i en genforhandling af de eksisterende varmeaftaler. 

- Vi er kede af, at vi er havnet her. Vi har gjort alt for at undgå denne situation og strakt os langt for at nå til enighed med varmeselskaberne, siger Henrik Høegh, formand for Refa Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk.

Varmeselskaberne i Maribo og Sakskøbing vil modtage varme fra Refa MSK til og med 8. januar. Samme dag tørner parterne sammen i Skifteretten, der således skal tage stilling til sagen. Heriblandt om det er lovligt for Refa MSK at slukke for varmen trods manglende aftaler.

Vedholdende rekonstruktør

Advokat Søren Volder, der er indsat som rekonstruktør, har gentagende gange både skriftligt og mundligt opfordret Sakskøbing Fjernvarme og Maribo Varmeværk til at indgå en ny aftale med fortsat varmeforsyning fra Refa MSK.

- Refa MSK har gentagne gange gennem december og over jul og nytår fremsat tilbud om, at de to værker kan købe varme af os til den pris, det koster at producere den, men det har man sagt nej til. De har meddelt, de ikke ønsker at modtage varme fra Refa MSK, og det må jeg tage til efterretning, siger Søren Volder til Folketidende. 

Han understreger at det haster en smule med at få en aftale i stand, da Refa MSK har tilrettelagt produktionen efter, at man fra lørdag kun skal producere til Lolland Varme. 

Konkurs på vej

Rekonstruktionen af Refa MSK har to mulige udfald.

- Enten får vi justeret varmeaftalerne eller også går Refa Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk A/S konkurs. Med en konkurs havner regningen hos alle skatteborgere på Lolland-Falster. En konkurs vil på alle måder være en helt urimelig udgang, sagde Henrik Høegh i forbindelse med indgivelse af rekonstruktionsbegæringen. 

Når regningen kan havne hos kommunerne, skyldes det, at Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune helt i tråd med normal praksis har ydet lånegarantier til MSK på godt 70 millioner kroner. Lånegarantien vil blive udløst og opkrævet af et konkursbo.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082