BlueSolar leverer 100 kW solcelleanlæg til Horsens Rådhus
632 m² solceller på taget af rådhuset skal bidrage med godt 90.000 kWh til strømforsyningen i Horsens Kommune. Målet er 10.000 m² solceller inden for nærmeste fremtid.
- Solcellerne producerer en stor mængde grøn energi, og vi har forsøgt at udforme anlægget, så det er tilpasset rådhusets udformning i øvrigt, siger energikonsulent i kommunale bygninger i Horsens Kommune, Henri V. Nielsen om de nye solceller, der skal monteres på de seks sydvendte tagflader på Horsens Rådhus.
De 632 m² solceller kommer til at ligge fladt på taget som et langt, blankt bånd.
50 tons mindre CO2
BlueSolar er leverandør af solcelleanlægget på rådhuset. Anlæggets størrelse er 100 kW. Det forventes at kunne producere ca. 90.000 kWh årligt, hvilket svarer til en reduktion af CO2-udledningen på 50 tons om året.
I Kommunens klimahandlingsplan er anbefalingen, at Horsens Kommune inden for de kommende år lægger 10.000 m² solceller på kommunale bygninger.
- Vi har allerede et anlæg, der kan producere 40.000 kWh årligt på Søvind Skole, og det fungerer rigtig godt. Samtidig med anlægget på rådhuset, monterer vi et endnu større anlæg på Gedved Skole, siger Henri V. Nielsen.
Som endnu et bidrag til Kommunens grønne profil, udskiftes al belysning på rådhuset i månederne frem med energibesparende LED-belysning.
Klar til EU-formandskab
- Det tager ca. én måned at sætte anlægget op, og herefter kan det fungere uden vedligehold i rigtig mange år frem, siger Henri V. Nielsen. Han regner med, at anlægget er i fuld drift d. 1. april 2012 – lige tids nok til når Horsens overtager EU-formandskabet.
- Det er helt oplagt, at solcelleanlægget skal medvirke til at markere Horsens Kommune som en grøn kommune under EU-formandskabet, hvor netop klima og bæredygtighed er på dagsordenen. Vi har længe haft ønske om få et solcelleanlæg på rådhuset. I de seneste år er priserne blevet bedre, ligesom ordningerne med el-selskaberne er blevet mere favorable, så tiden er helt rigtig.
Han vurderer, at anlægget vil have tjent sig selv ind i løbet af 13,5 år med de nuværende el-priser.