23948sdkhjf

Uenighed om regning for prisstigning på varme: De må selv betale ekstraudgifterne

På Lolland raserer striden om varmen som bekendt stadig. Der har været politianmeldelser på kryds og tværs mellem Refa MSK, Sakskøbing Varmeværk og Maribo Varmeværk.

Som Energy Supply tidligere har beskrevet, er Maribo Varmeværk gået over til selv at producere grundlast, fordi det er billigere end at købe varmen hos Refa MSK.

Kommunen må punge ud

Bestyrelsesformand for Maribo Varmeværk, Flemming Møller Jensen, er klar over, at den prisstigning, som Refa MSK havde foreslået kommer i kølvandet på, at de skulle finde otte millioner kroner. Men den regning mener han ikke, varmeværkerne skal hænge på.

- Ligesom med så meget andet, så må det være ejerne (Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune, red.), som må dække det tab, siger han.

Men lader I ikke Sakskøbing Varmeværk i stikken, når de er endt med at blive nødt til at tage en aftale med Refa MSK?

- Jo, men beslutningen ligger hos kommunen. Vi kan ikke bare betale så meget ekstra for vores varme, det forbyder varmeforsyningsloven, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Nervøse for prisstigninger

Maribo Varmeværk havde rent faktisk tilbudt, at de ville betale Refa MSK tre millioner mere årligt for varmen med en årlig prisregulering, forudsat at Refa MSK de næste 10 år ikke ville forlange øvrige prisstigninger på varmen.

- Vi kan godt være med på, at vi skal betale lidt mere, men det her handler også om, at vi er nervøse for, at de så pludseligt igen ikke overholder aftalerne og vil hæve priserne endnu mere, siger Flemming Møller Jensen.

Flemming Møller Jensen har tidligere udtalt til Energy Supply, at han mener Guldborgsund og Lolland Kommuner og Refa MSK forsøger at tvinge Maribo Varmeværk til at indgå en ny aftale om at aftale varmen fra Refa MSK.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062