23948sdkhjf

Klimaaftale kan koste dyrt for sol- og vindselskaber

Efter et politisk flertal i fjor blev enige om, at elnettet skal udbygges for at håndtere kapaciteten af den stigende mængde strøm, der skal bruges de næste år, blev det besluttet, at en stor del af den regning skulle tilfalde sol- og vindmølleparkproducenterne.

En regning på 300 mio. årligt. Og det er branchen træt af, skriver Børsen.

Det er forudsagt, at elforbruget frem mod 2030 vil stige med 43 procent, primært som følge af flere store datacentre og øget elektrificering af transport. Og en stor del af kritikken går fra blandt andre brancheforeningen Wind Denmark på, at det vil fordyre og dermed forsinke den grønne omstilling.

Burde være kollektiv finansiering

Hos Wind Denmark er administrerende direktør Jan Hylleberg uforstående overfor, at energiproducenterne selv kommer til at hænge på regningen.

- Sat på spidsen er jeg bekymret for, om nogle af mine medlemmer vil sige, at det ikke længere giver mening at stille solceller og vindmøller op i Danmark med de omkostningsstigninger, der kommer fra 2023 og frem.

- Nu er der et politisk mål om, at vi skal være CO2-neutrale på den lange bane og reducere med 70 pct. i 2030. Det kan man kun ved at forøge elforbruget betragteligt. Der synes vi, at det er fuldstændig rimeligt, at der stadig er en kollektiv medfinansiering af de netudvidelser, der er behov for, siger Jan Hylleberg til Børsen.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093